Κυριακή 8 Ιουλίου 2007

Σαν θερινό σινεμά.

               summer home cinema

To καλοκαίρι μπήκε από πολύ νωρίς φέτος. Η διάθεση μας για θέαση ταινιών ελαττώνεται εκ φύσεως την εποχή αυτή . Ποιος κάθετε μέσα μ αυτή την ζέστη να βλέπει ταινίες. Και ποίος είπε ότι πρέπει να κάτσουμε μέσα ? Η λύση λέγετε summer home cinema και κοστίζει ελάχιστα ( πλέον) . Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά . Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι φίλοι του σινεμά μεταφέρουν την εμπειρία της μεγάλης οθόνης στο σπίτι τους εγκαθιστώντας ( Projector) , οθόνες , ηχητικά συστήματα. Πριν μερικά χρόνια μια τέτοια κατάσταση απαιτούσε μια μικρή έως μεγάλη περιουσία. Πλέον τα πράγματα. Έχουν αλλάξει προς το καλύτερο Για παράδειγμα σήμερα αγοράζεις έναν καλό προβολέα με 1000 – 1500 € , ένα πανί με 100-150 € κι ένα καλούτσικο σύστημα ήχου surround me 300-400 € . Με συνολικό κόστος 1500 -2000 € αποκτάς το δικό σου σινεμά. Κι ερχόμαστε τώρα στο θέμα μας.

Όλο πάνω κάτω έχουμε μια βεράντα , ένα μπαλκόνι και οι ποιο προνομιούχοι μια αυλή στο σπίτι η στο εξοχικό. Μεταφέροντας το παραπάνω σύστημα στον ανοιχτό χώρο αυτομάτως αποκτάμε και θερινό σινεμά. Θα μου πείτε τώρα ποιος ο λόγος να κουβαλάω όλα αυτά στην αυλή μου? Τον λόγο τον ανέφερα στην εισαγωγή του κειμένου . Γιατί λοιπόν το καλοκαίρι που όλοι το περιμένουμε πως και πως να μας στερεί την χαρά της απόλαυσης μιας ταινίας? Αντίθέτος μάλιστα η χαρά αυτή πολλαπλασιάζεται όταν παρακολουθείς την ταινία κάτω απ τον ξάστερο ουρανό . Πιστέψτε με η εμπειρία ενός ιδιωτικού θερινού σινεμά δεν συγκρίνεται με καμία υπερπολυτελή αίθουσα κινηματογράφου. Βάζεις και καμιά 10ρια μπίρες στο ψυγείο, καλείς και 4-5 φιλαράκια και το ταξίδι στ όνειρο ξεκινά .
Μπορεί να φαίνεται δύσκολο αλλά στην πραγματικότητα είναι πανεύκολο . Αν λοιπόν σας κόλλησα το μικρόβιο και είστε έτυμοι για το ταξίδι απλά κολλάτε σε λεπτομέρειες όπως το στήσιμο κα τα τεχνικά , μην διστάσετε να με ρωτήσετε οτιδήποτε. Θα χαρώ να βάλω κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι στο χτίσιμο του κινηματογράφου σας , του ιδιωτικού θερινού κινηματογράφου σας.
Καλό καλοκαίρι και καλές θερινές προβολές.






















2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poly kali douleia paidia . bravo sas

Ανώνυμος είπε...

poly kali douleia paidia . bravo sas