Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008

THE INCREDIBLE HULKΟ ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΧΟΥΛΚ

Χώρα: ΗΠΑ

Έτος: 2008

Είδος: Περιπέτεια φαντασίας

Σκηνοθεσία: Louis Leterrier

Πρωταγωνιστούν : Edward Norton , Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt

Διάρκεια : 107’

Εικόνα: 2.35:1

Ήχος: D.D 5,1

Ο πράσινος , θηριώδης και τσαντισμένος ήρωας της Marvel επιστρέφει με μια δυναμική περιπέτεια πλημμυρισμένη από οπτικά εφέ και αχαλίνωτη δράση . Παρόλο όμως τα δυνατό και ηχηρό cast και τις φιλότιμες προσπάθειες του Louis Leterrier δεν καταφέρνει να πλησιάσει καλλιτεχνικά τουλάχιστόν τον πρώτο Hulk του Ang Lee.που είδαμε πριν μερικά χρόνια . Εδώ έχουμε μεν περισσότερη δράση και περισσότερα εφε αλλά καμία κόμικς αισθητική κάτι που στο πρώτο μέρος ήταν εμφανέστατη και ιδικά στις εναλλαγές των σκηνών . Κακή δεν είναι αλλά δεν σου αφήνει και τίποτα . Μια ταινία υπερβολικής δράσης σαν όλες τις άλλες .

Ο καθηγητής Γενετικής Μπρους Μπάνερ, προσπαθεί να κρυφτεί από τον στρατό και τον… εαυτό του, κάπου στη Νότια Αμερική – συγκεκριμένα, στη Βραζιλία. Διατηρεί low profile δουλεύοντας ως τεχνικός σε μια εταιρία εμφιάλωσης ποτών. Σε σταθερή επικοινωνία με έναν ερευνητή, αναζητά απεγνωσμένα θεραπεία για την ιδιότυπη κατάστασή του, εξαιτίας της οποίας, όποτε βρίσκεται σε συναισθηματική φόρτιση, μεταμορφώνεται σε... ένα τεράστιο, οργισμένο, πράσινο πλάσμα, το Hulk.
Ενώ προσπαθεί να ξεφύγει από εκείνους που τον καταδιώκουν για να του κλέψουν τις δυνάμεις και να τις χρησιμοποιήσουν για μιλιταριστικούς σκοπούς, ο Μπρους πλησιάζει στη θεραπεία που θα τον λυτρώσει και θα μπορέσει να είναι επιτέλους μαζί με τη γυναίκα που αγαπά, τη Δρ. Ελίζαμπεθ «Μπέτι» Ρος... Ο πατέρας της, όμως, ο στρατηγός Ρος, μαζί με το «δεξί» του χέρι, τον Εμίλ Μπλόνσκι εντοπίζουν τον Μπάνερ και τον συλλαμβάνουν.
Εντέλει, ο Μπάνερ θα δραπετεύσει και για να τον συλλάβουν, προχωρούν σε δραστικά μέτρα. Ο Μπλόνσκι γίνεται με τη θέλησή του πειραματόζωο και μετατρέπεται στο φρικιαστικό Abomination, που είναι μεγαλύτερο και δυνατότερο από το Hulk.
Θα μπορέσει ο Μπάνερ να σταματήσει τα σκοτεινά σχέδια των μιλιταριστών; Και θα μπορέσει να βρεθεί επιτέλους στο πλάι της αγαπημένης του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: