Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ (σινεμά) ?

Ισπανία . Μια χώρα με έντονο ταμπεραμέντο στο χορό, τη μουσική , τον έρωτα και τον κινηματογράφο. Το Σινεμά τους θεωρείται το πλέων πρωτοποριακό της γηραιάς ηπείρου. Από τις λίγες χώρες που καταφέρνουν να διανέμονται παγκοσμίως και να διεκδικούν σημαντικότατα βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ. Η αγάπη μου γι αυτό είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Έρχεται τώρα να επιβεβαιωθεί με την παρουσίαση των παρακάτω ταινιών που μπορεί να μην είναι φετινές παραγωγές , είναι όμως εξαιρετικά δήγματα και έρχονται για πρώτη φορά σε dvd στη χώρα μας και μάλιστα σε αποκλειστικότητα από την μεγαλύτερη και καλύτερη αλυσίδα οικιακής ψυχαγωγίας στην Ελλάδα , τα seven video net. Πάμε όμως να δούμε γιατί ακριβώς μιλάμε .


Χορεύοντας Στην Κόλαση
Perdita Durango

Χώρα: Ισπανία – Μεξικο – ΗΠΑ
Έτος: 1997
Σκηνοθεσία: Alex de la Iglesia
Πρωταγωνιστούν: Javier Bardem , Rosie Perez, James Gandolfini, Screamin' Jay Hawkins
Διάρκεια: 122’


Ποίος Ταραντίνος κα τα φιλαράκια του. Εδώ κύριοι έχουμε να κάνουμε με μια road trip ταινία που συνδυάζει τη βία , το sex, τα ναρκωτικά , την παράνοια και τον σουρεαλισμό με μοναδικό τρόπο. Το σίγουρο είναι πως είτε θα λατρέψετε είτε θα τη μισήσετε θανάσιμα. . Το πρωταγωνιστικό δίδυμο ένα αλλόκοτο ζευγάρι παρανόμων που δεν διστάζουν σε τίποτα προκειμένου να φέρουν εις πέρας την βρόμικη αποστολή τους. Για μια φορά ακόμα ο Javier Bardem επιβεβαιώνει περίτρανα το τεράστιο ταλέντο του . ¨ένα ταλέντο που δύσκολα συναντάς στην εποχή μας.

Το story

Μετά την απαγωγή ενός πλούσιου νεαρού ζευγαριού, η Περντίτα και ο Ρομέο παίρνουν ένα μονόδρομο ταξίδι στην άγρια πλευρά του αμερικανικού ονείρου, μεταφέροντας, κάτω από τις διαταγές ενός αρχιμαφιόζου, ένα φορτίο έμβρυα από τα μεξικάνικα σύνορα στο Λας Βέγκας.

Μοιρασιά
La Comunidad

Χώρα: Ισπανία
Έτος: 2000
Σκηνοθεσία: Alex de la Iglesia΄
Πρωταγωνιστούν: Carmen Maura, Eduardo Antuna, Maria Asquerino, Jesus Bonilla
Διάρκεια: 112’

Τα πάντα μπορούν να συμβούν σ αυτό το φιλμ. Ένα πάζλ χαρακτήρων που μάχεται ο καθείς ξεχωριστά και όλοι μαζί με κάθε ανορθόδοξο τρόπο για το κοινό καλό. Ποιο είναι αυτό? Μα η μαρμίτα φυσικά . Το παραδάκι που άφησε κρυμμένο ο μακαρίτης του επάνω ορόφου. Το σκηνικό μια τρισάθλια παλιά πολυκατοικία , οι πρωταγωνιστές ένα μάτσο αποτυχημένοι, ο σκοπός ιερός, το χιούμορ σκοτώνει και η απόλαυση μεγαλώνει. Από τις πιο περίεργες και μαύρες κωμωδίες των τελευταίων χρόνων.

Το story

Στο γιαπωνέζικο Dark Water, όταν το ταβάνι αρχίζει να στάζει νερά είναι αιτία για να παρακολουθήσεις ένα από τα πιο πρωτότυπα και τρομακτικά θρίλερ. Όταν το ίδιο συμβαίνει στον φιλμικό κόσμο του παρανοϊκού De La Inglesia, κι έχει για πρωταγωνίστρια την σκληροπυρηνική μεσίτρια Κάρμεν Μάουρα, τότε οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες και τραγελαφικές. Προσθέστε ένα πτώμα και πολλά χρήματα στα αζήτητα και παντρέψτε όλα τα παραπάνω υλικά με το ισπανικό ταμπεραμέντο. Μια κατάμαυρη εγκληματική κωμωδία για τις κωμικοτραγικές συνέπειες της πλεονεξίας

Σαν Δεύτερο Δέρμα
Segunda Piel

Χώρα: Ισπανία
Έτος: 1999
Σκηνοθεσία : Gerardo Vera
Πρωταγωνιστούν: Javier Bardem, Jordi Molla, Ariadna Gil
Διάρκεια: 110’
Και πάλι ο Javier Bardem σ ένα ιδιαίτερο και δύσκολο ρόλο , αυτό του ομοφυλόφιλου. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά . Τον έχουμε ξανά δει σε παρόμοιο ρόλο στην ταινία ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ Η ΝΥΧΤΑ . Υπάρχουν σημεία στην ταινία που θα μας κάνουν να νοιώσουμε πολύ άβολα και να παγώσουμε από αμηχανία. Ένα σπάνιο κινηματογραφικό δημιούργημα που επιχειρεί μια κάθετη τομή στις σχέσεις των ζευγαριών , όποιες κι αν είναι αυτές. Ο προβληματισμός στο φινάλε είναι αναπόφευκτός .

Το story

Η αγάπη δεν κινείται μόνο προς μια κατεύθυνση. Η σχέση του Αλμπέρτο και της Ελένα περνάει κρίση. Ο Αλμπέρτο έχει βάλει κάποιο άλλο άτομο στη ζωή του και θέλει να είναι ειλικρινής για τα συναισθήματά του. Η Ελένα δέχεται την κατάσταση ως ξεκίνημα ενός νέου σταδίου της ζωής της και προσπαθεί να φανεί δυνατή. Όσο για τον Ντιέγκο, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο περίπλοκα. Είναι γιατρός και έχει ερωτευτεί έναν παντρεμένο που έχει γυναίκα και παιδί. Ενάντια στις συμβουλές της κολλητής του, συνεχίζει τη σχέση του με τον Αλμπέρτο. Οι συνέπειες αυτής της σχέσης αλλάζουν ριζικά όχι μόνο τις ζωές των δύο ατόμων, αλλά όλου του κοινωνικού τους περίγυρου

Μέσα από τα Μάτια σου
Te Doy Mis Ojos [Take My Eyes]


Χώρα: Ισπανία
Έτος: 2003
Σκηνοθεσία: Iciar Bollain
Πρωταγωνιστούν: Laia Marull, Luis Tosar, Candela Pena
Διάρκεια: 109’

Ένα θέμα ΤΑΜΠΟΥ που πολλές πολιτισμένες κοινωνίες εθελοτυφλούν στο πρόβλημα που διαιωνίζεται σε μεγάλο βαθμό ακόμα και σήμερα . Η εσωτερική βία ανάμεσα στα παντρεμένα ζευγάρια. Ο ξυλοδαρμός των γυναικών απ’ τον αφέντη του σπιτιού. ¨ένα πρόβλημα που πνίγεται στις περισσότερες των περιπτώσεων και πολλές φορές φτάνει ακόμα και στο θάνατο. Ποία είναι όμως η πραγματική αιτία όλης αυτής της κατάστασης? Εξαιρετικές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές που καθηλώνουν κυριολεκτικά τον θεατή.

Το story

Η Πιλάρ είναι μια γυναίκα ερωτευμένη με το σύζυγό της, Αντόνιο. Δεν αντέχει, όμως, τις βίαιες εκρήξεις του και το γεγονός ότι κατά τη διάρκειά τους, τη δέρνει. Έτσι, μια χειμωνιάτικη νύχτα, τον εγκαταλείπει, παίρνοντας μαζί της τον γιο τους, Χουάν. Θα βρουν καταφύγιο στο σπίτι της αδελφής της, Άννα. Η Πιλάρ βρίσκει δουλειά σε ένα μουσείο και, ανακαλύπτοντας το μεγάλο ενδιαφέρον της για τη τέχνη, αρχίζει να ανασυντάσσει τον εαυτό της. Την ίδια στιγμή, ο Αντόνιο, που είναι ερωτευμένος μαζί της, ακολουθεί ομαδική θεραπεία για άνδρες με βίαια συμπεριφορά. Η Πιλάρ θα δώσει μια ακόμα ευκαιρία στον Αντόνιο, λόγω της άσβεστης ερωτικής της επιθυμίας για εκείνον...



Ποτακίδης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: