Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

La Vie en Rose


Ζωή σαν Τριαντάφυλλο
La Vie en Rose
La Mome
The Passionate Life of Edith Piaf

Χώρα : Τσεχία – Γαλλία – Μ Βρετανία
Έτος: 2007
Διάρκεια : 140
Είδος : Βιογραφία
Σκηνοθεσία: Olivier Dahan
Πρωταγωνιστούν: Marion Cotillard, Sylvie Testud, Gerard Depardieu
Εικόνα: 1.85:1
Ήχος : D.D 5,1 & DTS

Ένα φιλμ φόρος τιμής στην μεγαλύτερη φωνή η έστω μια από τις μεγαλύτερες φωνές που πέρασαν ποτέ απ τον πλανήτη στο άκουσμα της οποίας βαρούσαν και βαράν ακόμα προσοχή άπαντες μουσικόφιλοι . Η ταινία γυρίστηκε στο Παρίσι, την Πράγα και το Λος Άντζελες . Έκανε την πρεμιέρα της στο Τελευταίο φεστιβάλ των Καννών σημαίνοντας και την έναρξη αυτού. Στη Γαλλία έκοψε πάνω από 4 εκατομμύρια εισιτήρια ενώ στην χώρα μας ο αριθμός ήταν απογοητευτικός . Δεν πτοούμαστε όμως αφού κυκλοφόρησε σε DVD και όσοι δεν προλάβαμε να την δούμε έχουμε τώρα την δεύτερη ευκαιρία μας .

Τα πρώτα χρόνια της φτώχειας, η διαδρομή από την Μπελβίλ στη Νέα Υόρκη, η άνοδος και η δόξα, οι παθιασμένες ερωτικές σχέσεις της, όπως αυτή με τον Ζαν Κοκτό, οι μακρόχρονες και έντονες φιλίες της, όπως αυτή με την Μάρλεν Ντίτριχ, χρωματίζουν το πορτρέτο μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας, της Εντίθ Πιαφ που το όνομά της είναι συνώνυμο του πάθους.

3 σχόλια:

mpoumpoula είπε...

πολύ καλή ταινία αλλά λίγο πιάστηκε η ψυχή μου...
Ερμηνείες πολύ καλές

Potakidis Konstantinos είπε...

Ή ταινία στάθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουν οι νεότεροι την μεγάλη αυτή μορφή της παγκόσμιας μουσικής σκηνής . Βέβαια ακόμα και οι παλαιότεροι που πρόλαβαν και έζησαν την εποχή εκείνη θα βρουν στην ταινία στοιχεία για την ζωή της μεγάλης ερμηνεύτριας που πιθανόν να μην γνώριζαν . Η πρωταγωνίστρια είναι πραγματική αποκάλυψη. Ενσάρκωσε τόσο ρεαλιστικά την Piaf που πραγματικά ένιωθες ότι ήταν η ίδια . Μια ταινία που πρέπει να δούμε όλοι μας

Ανώνυμος είπε...

Όσκαρ στην Marion Cotillard Ασυζητητί!!εκπληκτική ταινία , εκπληκτική ερμηνεία..