Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Hors de Prix


Κορίτσι για Σπίτι

Χώρα : Γαλλία
Έτος : 2006
Διάρκεία: 104
Είδος: ΚΩΜΩΔΙΑ ΡΑ
Σκηνοθεσία :
Πιέρ Σαλβαντορί
Πρωταγωνιστούν : Γκαντ Ελμάλε, Οντρέι Τοτού
Εικόνα: Σπεντζος
Ήχος ¨
Spentzos

Πρόκειται για την καλύτερη κωμωδία που είδα φέτος . Και για καλή μου τύχη την είδα στην 29αρα τω μου στο εξοχικό όποτε δεν με χάλασε το 4:3 που επιμένει πεισματικά να μας λανσάρει σαν πρωτοποριακό φόρμα η Σπέντζος . Α να μην ξεχάσω ν αναφέρω πως στο εξοχικό δεν έχω ούτε 5,1 d.d η DTS και δεν χαλάστηκα ούτε με τον stereo ίσως και mono ήχο που και πάλι η εταιρία που νοιάζεται για το μέλλον και ακολουθεί η μαλών καλύτερα βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά στην τεχνολογία απ όλους τους άλλους τα κατάφερε και μας έκανε να νιώσουμε περήφανοι που ζούμε στην Ελλάδα . Ποια εθνική στο euro-basket και κουραφέξαλα . Θα στείλουμε την Σπέντζος στο Hollywood να τους διδάξει πώς πρέπει να γυρίζουν τις ταινίες έτσι ώστε να μην μπαίνει αυτή στον κόπο να τις παραμετροποίει για χάρη μας . Εκεί να δεις εθνική υπερηφάνεια που θα νιώσουμε.

Βρε Ααααααααααα στο διάολο και συγχύστηκα μεσημεριάτικα

Ας επανέλθω στην ταινία μας .

Όπως έλεγα πριν απ το παραλήρημα μου ήταν η καλύτερη κωμωδία που είδα τελευταία . Τον Γκαντ Ελμάλε τον είχαμε συναντήσει πριν λίγο καιρό σε μια άλλη γαλλική κωμωδία με τίτλο κατά λάθος εραστής όπου συμπρωταγωνιστούσε μαζί του και ο μεγάλος Ντανιέλ Ορτέγ . Την Οντρέι Τοτού την ξέραμε από την Αμελί και τους ατελείωτους αρραβώνες . Και οι δύο τους είναι εξαιρετικοί . Ο Γκαντ αφελέστατος και ανθρώπινος μας χαρίζει απλόχερα το γέλιο με τον περίεργο αυθορμητισμό του ενώ η Τοτού γλυκύτατη και πονηρούλα κλέβει το βλέμμα μας σαν μια καλοστολισμένη σοκολατίνα σε βιτρίνα κεντρικού ζαχαροπλαστείου. Το χιούμορ εκλεπτυσμένο χωρίς χοντράδες, η σκηνοθεσία τυπική όσο χρειάζεται, και το σενάριο τόσο καλοδουλεμένο που θα το ζήλευάν όλοί όσοι ασχολούνται με την κωμωδία στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού . Συστήνετε ανεπιφύλακτα σε όλους . Όσο για τα 4:3 κάντε πως δεν το βλέπετε .


Η Ιρέν θα γνωρίσει τον Ζαν ένα βράδυ στο μπαρ ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Θα περάσουν μια αξέχαστη νύχτα μαζί και ο Ζαν θα ερωτευτεί την σαγηνευτική γυναίκα η οποία όμως δεν είναι μια κοπέλα σαν όλες τις άλλες. Η Ιρέν είναι συνοδός πλούσιων κυρίων. Όταν θα ανακαλύψει ότι ο Ζαν είναι ένα απλό γκαρσόνι του ξενοδοχείου, θα τον απορρίψει αμέσως. Ο Ζαν όμως δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το κορίτσι που ερωτεύτηκε και θα την διεκδικήσει ολοκληρωτικά. Θα τη συναντήσει σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Κυανής Ακτής, συνοδεύομενη από τον καινούριο ευκατάστατο της εραστή της. Τελικά, ο Ζαν θα γίνει και ο ίδιος ζιγκολό και σιγά, σιγά θα προσεγγίσει την γυναίκα των ονείρων του. Τελικά, είναι η Ιρέν "Κορίτσι για Σπίτι";





Δεν υπάρχουν σχόλια: