Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

THE ILLUSIONIS



Ο μάγος Αϊζενχαϊμ

Χώρα : ΗΠΑ
Έτος
: 20007
Διάρκεια
: 104
Ε
ίδος : Μυστηρίου - εποχής
Σκηνοθεσία
: Neil Burger
Πρωταγωνιστούν
: Edward Norton, Paul Giamatti, Jessica Biel
Εικόνα
: 1,78:1
Ήχος
: D.D5,1 & DTS

Μια μαγική ταινία άκρος εντυπωσιακή και στιλάτη που μεταφέρει το κλίμα της εποχής με πολύ πετυχημένο τρόπο. Ο πρωταγωνιστής πείθει στο ρόλο του και το σενάριο αν και κάπως υπερβολικό σε κρατάει μέχρι το τέλος και την ανατροπή αυτού.

Ότι πρέπει για να φωνάξετε φίλους για προβολή.

Θα προσέξετε ότι καθ όλη την διάρκεια υπάρχει ένα πέπλο - φίλτρο στην εικόνα που στις άκρες σκοτεινιάζει και στο κέντρο κυκλικά καθαρίζει . Σκηνοθετικό επίτευγμα που αποδίδει σωστά στην μεταφορά της εποχής καθώς σου δίνει την εντύπωση πως βλέπεις μια παλιά ταινία με αλλοίωση απ το χρόνο χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει αρνητικά την ευκρίνεια .

Αρχές του 20ου αιώνα. Ο Άϊζενχαϊμ, ένας νεαρός μάγος, που εξαιτίας των μαγικών του δυνάμεων, πολλοί πιστεύουν ότι έχει σχέση με το διάβολο, ερωτεύεται παράφορα την πριγκίπισσα Σοφία. Όμως, τα πράγματα για τον ίδιο δυσκολεύουν όταν η νεαρή πριγκίπισσα ανακοινώνει ότι αποφάσισε να παντρευτεί το διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Λεοπόλδο. Η καρδιά του νεαρού μάγου ραγίζει. Ο μοναδικός τρόπος να κερδίσει την αγαπημένη του, είναι να χρησιμοποιήσει τις μαγικές δυνάμεις του! Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βιέννης αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο έργο. Να συλλάβει τον Άϊζενχαϊμ κατασκευάζοντας ψεύτικες κατηγορίες. Ο μάγος όμως έχει αντίθετη γνώμη και ετοιμάζεται για ένα τελευταίο κόλπο που θα κόψει την ανάσα.






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η ταινία και θα μπορούσε να είνα ακόμα καλύτερη αν δεν συμπρωταγωνιστούσε η ξενέρωτη- Seven Heaven- Jessica Biel, η οποία πέρα από την ΄΄ομορφιά΄΄ της , δεν μπορεί να προσφέρει κάτι άλλο..παρολαύτα συνεχίζει να γυρίζει την μια ταινία πίσω από την άλλη...