Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

TIFF51 μέρα δεύτερη

Η δεύτερη μέρα στο φεστιβάλ  ήταν αρκετά χορταστική  από πλευράς ταινιών αφού  είδαμε την νέα δημιουργία του Κεν Λόουτς  , την υποψηφιότητα του Καναδά για τα φετινά βραβεία Oscar και  μια σπονδυλωτή έκπληξη από την Γερμανία.
Ας τις δούμε όμως αναλυτικά  


Ιρλανδέζικος δρόμος 
( Route Irish )

Ακούγοντας το όνομα του K. Loach δεν περιμένεις τίποτε λιγότερο απ το απόλυτο σύγχρονο πολιτικό σινεμά. Εδώ ο αγαπητός  στρατευμένος δημιουργός  εστιάζει πάνω σ ένα από τα ποιο καυτά θέματα που μαστίζουν τον πλανήτη τα τελευταία χρόνια  και ακούει στο όνομα Μέση Ανατολή. Με την γλαφυρή ματιά του μας εμβαθύνει  σ ένα βρόμικο κόσμο όπου οι εταιρίες  του  θανάτου θησαυρίζουν  παίζουν  αδίστακτα  παιχνίδια κάτω απ το τραπέζι του υποτιθέμενου ανυποψίαστου πολιτισμένου κόσμου.  Ο Φερκούς  υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας στο Ιρακ πείθει τον παιδικό του φίλο Φρανκ  να τον ακολουθήσει  στην αφιλόξενη χώρα  και να δουλέψει μαζί του επωφελούμενος απ τις υπέρογκες αμοιβές που δίνονται . 3 χρόνια αργότερα ο Φρανκ θα βρεθεί νεκρός στη λεγόμενη Ιρλανδική οδό το δρόμο απ τη Βαγδάτη προς το αεροδρόμια . Ο Φερκούς επιστρέφει στη Μ Βρετανία και ξεκινά ένα αγώνα δρόμου για την διαλεύκανση  του μυστηριώδους θανάτου του φίλου του.   
Για να είμαι ειλικρινής  περίμενα περισσότερα απ τον Λοουτς που όμως καταφέρνει  να δημιουργήσει το κλίμα και την ατμόσφαιρα που τον διακρίνει χαρίζοντας μας ένα φιλμ γεμάτο σασπένς και αποκαλύψεις.    




Δεν υπάρχουν σχόλια: