Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ημέρα πέμπτη 

3 / Drei
τρίο

του Tom Tykwer

 

Η  ταινία της 5ης μέρας αναμφισβήτητα , στην αίθουσα το αδιαχώρητο , Ακόμα και τα  σκαλάκια και οι διάδρομοι  ήταν κατελλειμένα  και τα εισιτήρια εξαντλημένα από την προηγούμενη . Καθ ΄’όλη την διάρκεια της ταινίας το κοινό απολάμβανε την  κάθε ατάκα  και συχνά πυκνά  ξεσπούσε σε χειροκροτήματα .

Η ταινία είναι μια σκέτη απόλαυση από κάθε  άποψη . Προσεγμένη  κρατώντας  τις ισορροπίες με αριστοτεχνικό τρόπο   και παρ όλο που ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί και με κίνδυνο να  προκαλέσει  αντιδράσεις σε ίσος κάποιο πιο συντηρητικό κοινό . Ο χειρισμός  του Τ. Τικβερ  πάνω σ ένα θέμα ταμπού  είναι  εξαιρετικός . Προσθέτοντας χιούμορ  εκεί που χρειάζεται  αφομοιώνει την οποιαδήποτε αντίδραση  που μπορεί να προκληθεί και σ αυτό οφείλουμε να του βγάλουμε το καπέλο .   10 με άριστα το 10.


Οι κεντρικοί ήρωες ένα ζευγάρι  40 +  Ένα βράδυ η γυναίκα  φλερτάρει μ έναν άγνωστο και ενδίδει τελικά στον πειρασμό . Ο Άντρας μου πρόσφατα χάνει την μητέρα του από καρκίνο διαπιστώνει πως και ο ίδιος πάσχει απ την ανίατη νόσο  και υποβάλετε σε επέμβαση αφαίρεσης  στους όρχεις 
Η συγκυρίες θα τον φέρουν να έλκετε ερωτικά από έναν άγνωστο άντρα και που τελικά κι αυτός θα ενδώσει με τη σειρά του  στην πρόκληση  ανακαλύπτοντας μια άλλη πλευρά του εαυτού του .  Τι γίνεται όμως όταν και στις δυο περιπτώσεις ο άγνωστος άνδρας είναι το ίδιο πρόσωπο?   

Δεν υπάρχουν σχόλια: