Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου ......

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΠΟ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι φορείς του Οπτικοακουστικού αποτελούμενη από σκηνοθέτες, σεναριογράφους, ηθοποιούς, μουσικοσυνθέτες, ανεξάρτητους παραγωγούς, δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους, και άλλους, με πρωτοβουλία τους συγκεντρώθηκαν έξω από την Βουλή σήμερα Τρίτη 12.30 μ.μ., για να εκφράσουν την αντίθεσή τους ενάντια στο Νομοσχέδιο του ΥΠΠΟ για τον κινηματογράφο.

Εκείνη την ώρα είχε ήδη ξεκινήσει συζήτηση πάνω στο νομοσχέδιο-ταφόπλακα του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Όπως έχουμε ήδη καταγγείλει ο Υπουργός Πολιτισμού εν κρυπτώ, με ομάδα μυστικοσυμβούλων που ακόμη δεν τόλμησαν να πουν ποιοί είναι, κατασκεύασε ένα ονομαζόμενο Νόμο πλαίσιο για τον Ελληνικό Κινηματογράφο ο οποίος:





1- Διορίζει έναν Γενικό Διευθυντή στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου που θα μοιράζει τα χρήματα στους αρεστούς του, πλήρης δηλαδή επικράτηση των πελατειακών σχέσεων.



2- Ακυρώνει τον ελάχιστο έλεγχο με την κατάργηση των Γενικών Συνελεύσεων και των αιρετών μελών από τα Διοικητικά Συμβούλια (Ε.Κ.Κ. και Φεστιβάλ), δημιουργώντας νέες διευθύνσεις και εκτινάσσοντας τα έξοδα στα ύψη, σε καιρούς οικονομικής κρίσης.

3- Χαρίζει τα χρέη ύψους 15.000.000¤ στα ιδιωτικά κανάλια, μειώνοντας το ποσοστό που πρέπει να καταβάλλουν στον Ελληνικό Κινηματογράφο από 1,5% σε 0,75%.

4- Καταργεί την προβολή της Ελληνικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

5- Στηρίζει μια μικρή ομάδα προνομιούχων που θα χρηματοδοτούνται μόνιμα από το Κράτος με πακτωλό χρημάτων έναντι της πλειοψηφίας των ελλήνων δημιουργών που παραμένουν στο περιθώριο, πλήρης δηλαδή αναξιοκρατία.


Ομάδα πρωτοβουλίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Σ, Χάρη Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του ΣΕΠΚΤΒ, Γιώργο Σγουράκη, τον Πρόεδρο του Σωματείου «μικρό» Κώστα Σταματόπουλο και τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Η. Λεωνίδα Βαρδαρό μαζί με ομάδα καλλιτεχνών επισκέφθηκαν τα πολιτικά κόμματα και έδωσαν ψήφισμα ενάντια στο Νομοσχέδιο, ψήφισμα με το οποίο οι φορείς ζητούν την απόσυρση αυτού του Νομοσχέδιου και απαιτούν να ανοίξει ένας διάλογος του Υπουργείου Πολιτισμού με όλους τους ανθρώπους του Κινηματογράφου, χωρίς αποκλεισμούς.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ



ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ (Ε.Ε.Σ)

ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Σ.Ε)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ (Σ.Ε.Η)

ΕΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΩΝ-ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Μ.Σ.Ε)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΙΝ/ΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ&ΒΙΝΤΕΟ (ΣΕΠΚΤΒ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ (μικρό)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (Π.Ο.Θ.Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: