Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

INCENDIES



TIFF51 μέρα δεύτερη 


Μέσα από τις φλόγες

Κι επειδή στο τέλος τρώνε το γλυκό  σας κράτησα κι εγώ το καλύτερο για το τέλος  . Ίσως η πιο αξιόλογη  ταινία του φεστιβάλ , σίγουρα μέσα στις 2 – 3 καλύτερες που είδα στη χρόνια που τελειώνει .  Προερχόμενη απ τ ο μακρινό Καναδά και από ένα νέο δημιουργό τον Ζακ Βιλνέβ που πάτησε πάνω στο θεατρικό ομότιτλο μυθιστόρημα   και απ ότι μας  είπε  το απέδωσε με κάθε λεπτομέρεια  πέραν κάποιον σημείων που το επέβαλε το σενάριο . Ένα σενάριο που ανατρέπεται μέχρι το τελευταίο λεπτό.  


Μια μάνα πεθαίνει κι αφήνει στα δυο δίδυμα παιδία της μαζί με τη διαθήκη κι ένα καλά κρυμμένο μυστικό . Τα δυο αδέρφια τώρα  πρέπει να ταξιδέψουν απ τον Καναδά στην Παλαιστίνη για να βρουν τον χαμένο τους αδερφό , καρπό απαγορευμένου νεανικού ερώτα .  Οι αποκαλύψεις όμως που ακολουθούν  είναι άκρως συγκλονιστικές και καθηλώνουν το θεατή στο κάθισμα του  αφήνοντας τον με το στόμα ανοιχτό .  Μέσα από τις φλόγες του πολέμου ενα οικογενειακό δράμα  εκτυλίσσεται  σε μια αναζήτηση του παρελθόντος μέσα απ το παρόν . 


Μη χάσετε αυτή την ταινία που αν τελικά επικρατήσει στην τελική 10αδα των Oscar  θα το διεκδικήσει με μεγάλες αξιώσεις και πιθανότητες 

Δεν υπάρχουν σχόλια: