Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

πεμπτη μερα



Σήμερα παρακολούθησα δυο ταινίες η μια εκ αυτών Γιαπωνέζικη . Και δεν μιλάμε παρά για την πλέον σημαντική παρουσία στο φετινό φεστιβάλ / Η νέα δημιουργία του πολύ αγαπητού στο ελληνικό κοινό Τακέσι Κιτάνο .

Της προβολής προηγήθηκε βράβευση του σκηνοθέτη με τον χρυσό Αλέξανδρο καθώς κι ένας ευχαριστήριος λόγος προς τους έλληνες θαυμαστές του. Μάλιστα υποσχέθηκε πώς θα ξανάρθει στην πόλη μας με την επόμενη ταινία του .Ο τίτλος αυτής Achilles and the Tortoise η αν προτιμάτε Ο Αχιλλέας και η χελώνα . Ένα άλλο πρόσωπο του Κιτάνο που ίσος να μην γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Δεν είναι όμως τυχαίο που στην χώρα του είναι κάτι σαν τον Μπέννυ Χίλ.

Μια ανέλπιστα ευχάριστη ταινία που συνδυάζει μια ξεκαρδιστική κωμωδία μ ένα τραγικό δράμα. Κι εκεί που κρατάς το στομάχι σου απ τα γέλια σου κόβετε η ανάσα με την τραγική τροπή της ιστορίας , ένα λεπτό μετά είσαι και πάλι μες την τρελή χαρά

Η κάμερα ακολουθεί τα βήματα ενός επίδοξού ζωγράφου απ την νεανική έως την τρίτη ηλικία . Μια διαδρομή προς την καταξίωση που όμως δεν έρχεται ποτέ παρ όλες τις προσπάθειες του καλλιτέχνη .





Δεν υπάρχουν σχόλια: