Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Τρίτη μέρα φεστιβαλ . Α

Μετά από τους πρωινούς καφέδες ξεκίνησα με την ταινία CORDERO DE DIOS - Lamb_of_God και κατ ελληνιστί ¨Ο αμνός του Θεού¨

Μια ενδιαφέρουσα ταινία με έντονες πολιτικές πινελιές , με δομή στο σενάριο , με πολύ καλές ερμηνείες και σχετικά γρήγορο ρυθμό και αρκετά ξεσπάσματα . ΄ Πολλά τα ονόματα και ίσος κάποιος να μπερδευτεί με αυτό.
Γενικότερα μια ταινία που μπορεί να παρακολουθήσει άνετα ακόμα και ο ανεκπαίδευτος θεατής . Προτείνεται αλλά όχι ανεπιφύλακτα .


Το 2002, εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην Αργεντινή, ο Αρτούρο, ένας εβδομηνταεπτάχρονος συνταξιούχος χειρουργός, πέφτει θύμα απαγωγής στο Μπουένος Άιρες. Η τριαντάχρονη εγγονή του Γκιγιερμίνα πρέπει να διαπραγματευτεί τα λύτρα με τους απαγωγείς. Ζητάει βοήθεια απ’τη μητέρα της που ζει στη Γαλλία. Η Γκιγιερμίνα και η Τερέσα κάνουν από κοινού τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του Αρτούρο. Ως αποτέλεσμα, ξαναζούν επώδυνες στιγμές απ’το παρελθόν, όταν οι παραστρατιωτικές δυνάμεις απήγαγαν την Τερέσα και τον σύζυγό της Πάκο και ο Αρτούρο ανέλαβε τη φροντίδα της εγγονής του. Σιγά σιγά η Γκιγιερμίνα ανακαλύπτει τη συμβολή του παππού της στην απελευθέρωση της μητέρας της το 1978 αλλά και την πιθανή ευθύνη που φέρει για την εξαφάνιση και το θάνατο του πατέρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: