Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

El Orfanato


Το Ορφανοτροφείο

Χώρα: Μεξικό – Ισπανία

Έτος: 2007

Είδος : Τρόμου

Διάρκεια: 110

Σκηνοθεσία : Juan Antonio Bayona

Πρωταγωνιστούν : Belen Rueda, Fernando Cayo

Πολύ κακό για τα τίποτα , μια ταινία τρόμου με ευρωπαϊκές καταβολές που προσπαθεί όμως ν αντιγράψει το αμερικάνικο σινεμά . Ένα φίλμ που έχουμε ξαναδεί άπειρες φορές στη μεγάλη οθόνη . Εντάξει μια σκηνοθετική άποψη την έχει αλλά σεναριακά δυστυχώς για μένα μπαίνει στον ίδιο κουβά με τις άλλες . Ο ντόρος γύρο απ αυτήν πιστεύω πώς προήρθε από το όνομα του Guillermo Del Toro που συμμετέχει στην παραγωγή και πουλάει τελευταία μετά τον Λαβύρινθο του.

Βλέπετε πολύ άνετα αλλά μην περιμένετε να δείτε καμιά ¨ψαγμένη¨ ταινία και καλά

Η Λόρα είναι μια όμορφη, ώριμη γυναίκα, που έχει μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο. Είχε μια χαρούμενη παιδική ηλικία και πολύ καλές σχέσεις με τα υπόλοιπα παιδιά – τροφίμους του συγκεκριμένου ιδρύματος, μέχρις ότου χωρίστηκε από αυτά, αφού υιοθετήθηκε από ανάδοχο οικογένεια...

Τριάντα χρόνια μετά, αυτή και ο άντρας της, μαζί με το γιο τους Σιμόν, αποφασίζουν να μετακομίσουν στο εγκαταλελειμμένο πια ορφανοτροφείο, μετατρέποντάς το σε σπίτι για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το σπίτι, όμως, έχει μια περίεργη επίδραση στον Σιμόν: θα αρχίσει να έχει φανταστικούς φίλους και να παίζει μαζί τους παράξενα παιχνίδια.

Όταν, μάλιστα, μάθει από λάθος πως είναι και ο ίδιος υιοθετημένος και πως πάσχει από Aids, ο μικρός θα φρικάρει. Στα γενέθλιά του, θα εξαφανιστεί. Η Λόρα αρχίζει να θυμάται πράγματα που είχε καλά θαμμένα στο μυαλό της, σκοτεινά γεγονότα από την παιδική της ηλικία. Η επίσκεψη μιας παράξενης κυρίας και η εξαφάνιση του Σιμόν, θα κάνουν την Λόρα να έρθει αντιμέτωπη με φαντάσματα του παρελθόντος.

Και όταν οι πάντες θα την εγκαταλείψουν, εκείνη θα πιστέψει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: