Κυριακή 20 Απριλίου 2008

My Blueberry Nights



Οι Νύχτες Μου Μακριά Σου

η νέα δημιουργία του
Wong Kar Wai



Ο μάγος της εικόνας επιστρέφει αυτή τη φορά με ποιο οικείο στους περισσότερους cast με σκοπό να πουλήσει παγκοσμίως .
Τη πρωτοείδαμε στη ν χώρα μας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και μας μάγεψε
Η ταινία υπηρετεί πιστά το στιλ του δημιουργού της με νωχελικούς ρυθμούς , με παιχνίδια της κάμερας , με υπέροχη μουσική . Το cast προσεγμένο και φρέσκο με τον Jude Law σ ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο πάνω του, την Norah Jones να μαγνητίζει τα βλέμμα του θεατή με την φρεσκάδα κα την αθωότητα της , την Rachel Weisz όμορφή και νευρωτική και τέλος την Natalie Portman που για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνει τα μεγάλο ταλέντο της .
Ναι δεν είναι Ερωτική Επιθυμία , ούτε 2046 . Έχει όμως την δική της αξία και κερδίζει μια θέση στην καρδιά μας . Μακάρι να βλέπαμε πολλές τέτοιες ταινίες κάθε χρόνο .

Η Ελίζαμπεθ είναι μια νεαρή, όμορφη, μελαχρινή κοπέλα. Ο άνευ λόγου και αιτίας (για εκείνη) χωρισμός της με τον επί πολλά χρόνια φίλο της, την πληγώνει βαθιά. Θα βρει καταφύγιο σε ένα μικρό, ζεστό μαγαζί, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Τζέρεμι. Εκεί, πνίγει την θλίψη της σε πίτες από μύρτιλο. Και ο Τζέρεμι είναι πληγωμένος από τον δικό του χωρισμό με την κοπέλα του, προσπαθεί, όμως, να το κρύψει και να συνεχίσει τη ζωή του. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια όμορφη σχέση με εκ βαθέων εξομολογήσεις εκατέρωθεν. Πριν, όμως, το όλον σταθεροποιηθεί, η Ελίζαμπεθ αποφασίζει να ταξιδέψει ανά την Αμερική, προκειμένου να κλείσει η πληγή της και να βρει τον εαυτό της. Στους σταθμούς της θα συναντήσει παράξενους ανθρώπους: έναν αστυνομικό που πίνει για να ξεχάσει το δικό του χωρισμό από την επαναστάτρια σύζυγό του, μια τσαχπίνα χαρτοπαίχτρα και άλλους. Σύντομα, η Ελίζαμπεθ αρχίζει να ξεχνάει το παρελθόν που την πλήγωσε, καθώς ανακαλύπτει ένα νέο μονοπάτι για εκείνη, ένα μονοπάτι πραγματικής αγ
άπης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: