Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

The Assassination of Jesse James


Η Δολοφονία του
Τζέσε Τζέιμς

από
το Δειλό

Ρόμπερτ
Φορντ

χώρα: ΗΠΑ
έτος
: 2007
είδος: Γουέστερν – βιογραφία
διάρκεια :160
σκηνοθεσία
: Andrew Dominik
πρωταγωνιστούν
: Brad Pitt, Mary-Louise Parker, Casey Affleck
εικόνα
: 2.40:1
ήχος
: D.D 5,1


Προσωπικά η ταινία με κούρασε αρκετά καθώς ήταν αφόρητα πληκτική και ουσιαστικά δεν μπορούσα ν ακολουθήσω τον ρυθμό της και ούτε κατάλαβα ακόμα ποιος ο λόγος ύπαρξης της . Εντάξει είχε καταπληκτική φωτογραφία , έναν καλό πρωταγωνιστή αλλά από συνοχή και σενάριο πάσχει . Κάτι ήθελε να πει ο ποιητής αλλά μπέρδεψε τους στοίχοι νομίζω . Βέβαια πρόκειται για την δεύτερη ουσιαστικά ταινία του άπειρου σχεδόν Andrew Dominik και σαν δεύτερη τουλάχιστόν είναι ελπιδοφόρα για το μέλος του δημιουργού της . Έχει άποψη ο άνθρωπος αρκεί να μάθει να την διατυπώνει ορθότερα

Κακή πάντως δεν είναι αλλά θέλει υπομονή κι επιμονή .
Την ολοκλήρωσα σε 3 δόσεις . Βλέπεις είναι και σχεδόν 3ωρη


1881, ΗΠΑ.

Ο Τζέσε Τζέιμς, πληγωμένος στρατιώτης των Νοτίων Ομόσπονδων Πολιτειών που πολεμούσε ενάντια στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των Βορείων, μετατρέπεται στον μεγαλύτερο παράνομο της εποχής. Για τα θύματά του και τις οικογένειές τους δεν ήταν παρά ένας κοινός δολοφόνος. Για τον απλό λαό των Νοτίων, όμως, ήταν ένα είδος λαϊκού ήρωα, ένας Ρομπέν των Δασών.
Συντηρητικός, θρήσκος και λάτρης της οικογένειας, ήταν ο τελευταίος φύλακας των συνόρων - ένα σύμβολο ελευθερίας και εκφραστής του αμερικάνικου πνεύματος, ένας χαρισματικός επαναστάτης ο οποίος αψηφούσε το νόμο και ζούσε σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες.
Ο μεγαλύτερος ανάμεσα στους θαυμαστές τους ήταν ο Ρόμπερτ Φορντ, ένας 19χρονος ιδεαλιστής και φιλόδοξος άντρας, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην ελπίδα ότι μια μέρα θα καβαλάει το άλογό του παρέα με το είδωλό του. Και τα κατάφερε. Με πείσμα και υπομονή.
Μόνο που ένιωθε πως ο Τζέσε Τζέιμς δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά. Κι αυτό που χρειαζόταν από καθετί ο Ρόμπερτ Φορντ ήταν αναγνώριση. Οπότε, άρχισε να μηχανεύεται τρόπους να σκοτώσει το είδωλό του. Και να γίνει ο ίδιος ήρωας, μιας που ο Τζέιμς και η συμμορία του ήταν επικηρυγμένος σε 10 Πολιτείες.
Θα τα καταφέρει, αυτό, όμως, που θα αντιμετωπίσει κάθε άλλο παρά αναγνώριση είναι…



Δεν υπάρχουν σχόλια: