Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

η Marianne Faithfull είναι η IRINA PALM


IRINA PALM
Χώρα: Βέλγιο, Λουξεμβούργο , Γερμανία , Αγγλία , Γαλλία
Έτος: 2007
Διάρκεια: 99
Είδος: κοινωνική ¨κωμωδία¨ – ευρωπαϊκό σινεμά
Σκηνοθεσία : Sam Garbarski
Πρωταγωνιστούν: Marianne Faithfull, Miki Manolovic, Kevin Bishop

Η ταινία απέσπασε το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ Βερολίνου το 2007


ΑΠΛΆ ΥΠΕΡΟΧΉ Επιλέξτε την επειδή κάποτε ήσασταν ερωτευμένοι με την πρωταγωνίστρια , επιλέξτε την επίσης γιατί σας αρέσουν οι μικρές ανθρώπινες ταινίες , επιλέξτε τη γιατί πιστεύετε πως το ευρωπαϊκό σινεμά εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά προσφέροντας μεγαλεία . Μην την επιλέξετε αν είστε οπαδός του Denzel Washington και της Renee Zellweger.

Η Μάγκι είναι μια μεσήλικη χήρα. Αγαπάει υπερβολικά τον μικρό εγγονό της, τον 10χρονο Όλι, ο οποίος, όμως, πάσχει από μια σπάνια ασθένεια. Προκειμένου να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας του, η Μάγκι πουλάει το σπίτι της στο μικρό χωριό όπου διαμένει, κοντά στο Λονδίνο. Και πάλι, όμως, αυτά δεν είναι αρκετά. Υπάρχει μια ελπιδοφόρα πειραματική θεραπεία στην Αυστραλία, χρειάζονται, όμως, πολλά χρήματα τόσο για το ταξίδι όσο και για την εκεί νοσηλεία του Όλι. Καθώς δεν αντέχει να βλέπει τον γιο της και τη νύφη της να έχουν χάσει τις ελπίδες τους, η Μάγκι προσπαθεί να βρει η ίδια τα χρήματα. Πως όμως; Η τράπεζα δεν της δίνει δάνειο – δεν έχει περιουσιακά στοιχεία. Το γραφείο ευρέσεως εργασίας δεν μπορεί να της βρει κάτι – είναι μεγάλης ηλικίας και ανειδίκευτη. Απογοητευμένη, τριγυρνάει στο Σόχο, την κακόφημη συνοικία του Λονδίνου, όπου σε ένα μαγαζί βλέπει την επιγραφή «hostess needed». Θεωρώντας ότι θα δουλέψει ως καθαρίστρια, πάει να δει περί τίνος πρόκειται. Το αφεντικό του μαγαζιού, ο Μίκλος, της εξηγεί: θα «ικανοποιεί» με τα χέρια της άρρενες πελάτες του μαγαζιού που θα βάζουν ότι πολυτιμότερο έχουν μέσα σε μια τρύπα στον τοίχο! Έτσι, δεν θα μπορούν να βλέπουν ποιος τους αυνανίζει.

Η Μάγκι τρομάζει, η αμοιβή, όμως, είναι καλή και τελικά δέχεται. Τα γέρικα, μαλακά της χέρια αποδεικνύονται «λαχείο» και η Μάγκι, με το καλλιτεχνικό όνομα «Ίρινα Παλμ» πια, έχει απίστευτο σουξέ. Έχει να αντιμετωπίσει, όμως, την καχυποψία του γιου της και των φιλενάδων της καθώς και το φλερτ του Μίκλος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: