Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

THE NUMBER 23


7 + 13 + 42 + 76
: 6 = 23
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2007
Διάρκεια : 94’
Είδος: Ψυχολογικό θρίλερ
Σκηνοθεσία : Joel Schumacher
Πρωταγωνιστούν: Jim Carrey, Virginia Madsen
Εικόνα: 2,35:1
Ήχος: D.D 5,1

Χθες το βράδυ έκατσα να την δω και δεν σας κρύβω πως ήμουν επηρεασμένος από τα αρνητικά σχόλια που άκουγα τόσο καιρό . Λοιπόν ήταν από τις καλύτερες ταινίες που είδα τελευταία. Εξαιρετικό αφηγηματικό σενάριο καθόλου προβλέψιμο , μεστή σκηνοθεσία από τον έμπειρο Schumacher που εκεί που χρειάζονταν γίνονταν νωχελικό χωρίς όμως αυτό να κουράζει . Ο δε Carrey αποδεικνύει περίτρανα ακόμα μια φορά πως αδικεί τον εαυτό του παίζοντας σε σαχλοκωμωδίες . Δεν κατάλαβα δηλαδή , τι παραπάνω κάνει ο M. Night Shyamalan? Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μια δικιά του ταινία . Ίσος το σενάριο που ψάχνει τόσο καιρό και δεν του βγαίνει .

Για μια φορά ακόμα βγάζω το καπέλο στον Schumacher που ξέρει να ελίσσεται σε κάθε κινηματογραφικό είδος με μοναδικό τρόπο .

Ο Γουόλτερ Σπάροου είναι ένας φιλήσυχος, απλός οικογενειάρχης. Όταν όμως πέφτει στα χέρια του ένα βιβλίο με τον τίτλο Το Νο 23, η ζωή του θα αλλάξει για πάντα. Ο Γουόλτερ συνειδητοποιεί ότι το βιβλίο αναφέρεται στη δική του ζωή, στο δικό του παρελθόν. Το νούμερο 23 αρχίζει να εμφανίζεται μπροστά του σε ό,τι κι αν κάνει, ενώ ξαφνικά αρχίζει να γίνεται επικίνδυνος για τους γύρω του, ειδικά για την οικογένειά του. Ο μοναδικός τρόπος για να βγει από αυτή την κατάσταση είναι να βρει το συγγραφέα του βιβλίου, να αποκαλύψει την αλήθεια και να λύσει την κατάρα... Ή μήπως το βιβλίο δεν είναι παρά μία φτηνή δικαιολογία και ο ίδιος δεν είναι τίποτε άλλο από ένας στυγνός δολοφόνος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: