Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007

GOYA'S GHOSTS

ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΓΚΟΓΙΑ

Χώρα: Ισπανία
Έτος: 2006
Διάρκεια: 110
Είδος : δράμα - εποχής
Σκηνοθεσία: Μίλος Φόρμαν
Πρωταγωνιστούν: Χαβιέ Μπαρντέμ, Νάταλι Πόρτμαν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ
Εικόνα: 1,78:1
Ήχος: D.D 5,1

Η επιστροφή ενός μεγάλου ευρωπαίου σκηνοθέτη . Ο Μίλος Φόρμαν επανέρχεται μετά από 7 χρόνια . Τελευταία του δουλεία ήταν το man on the moon ενώ στο παρελθόν μας είχε χαρίσει το εκπληκτικό Amadeus αλλά και τα Valmont.

Εδώ καταπιάνεται με μια ιστορία που περιστρέφεται γύρο απ τον διάσιμο Ισπανό Ζωγράφο και τα γεγονότα της εποχής . Εξαιρετικός για μια ακόμα φορά ο Χαβιέ Μπαρντέμ που υποδύεται τον Ιερέα της ιεράς εξέτασης . Ένα ηθοποιός χαμαιλέοντας που ελίσσεται σχεδόν μαγικά από ρόλο σε ρόλο. Πολύ καλή αναπαράσταση εποχής , ενδιαφέρουσα μουσική επένδυση , δυνατό σενάριο , αρκετά καλή σκηνοθεσία . Αυτό το αρκετά το αναφέρω με βάση τις προσδοκίες μου απ τον Φόρμαν που προς θεού δεν μ απογοήτευσε απλά περίμενα την υπέρβαση .


Στην Ισπανία του 1792 με την Καθολική εκκλησία να εξουσιάζει, ο Γκόγια είναι ο δημοφιλέστερος ζωγράφος της χώρας. Όταν η έφηβη μούσα του κατηγορείται ως αιρετική από έναν πονηρό καλόγερο που κινεί τα νήματα πίσω από την Ιερά Εξέταση, ένα μεγάλο σκάνδαλο θα ξεσπάσει που θα θέσει σε κίνδυνο τόσο τη δημιουργικότητα του μεγάλου καλλιτέχνη όσο και την ίδια τη ζωή του

Δεν υπάρχουν σχόλια: