Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

The Lives of Others

Οι Ζωές των Άλλων
Das Leben der Anderen
Χώρα : Γερμανία
Έτος : 2006
Διάρκεια : 137
Είδος: Πολιτικό θρίλερ
Σενάριο - Σκηνοθεσία :
Florian Henckel von Donnersmarck
Πρωταγωνιστούν: Thomas Thieme , Herbert Knaup , Ulrich Tukur
Εικόνα : 1,85:1
Ήχος
: D.D 5,1


Κατά πολλούς και για μένα η καλύτερη ταινία της χρονιάς. Άξια απέσπασε το Oscar ξενόγλωσσης ταινίας τη χρονιά που μας πέρασε. Ένα ρεσιτάλ ερμηνείας των δύο πρωταγωνιστών που θα μαγνητίσει το βλέμμα σας. Δεν θα σχολιάσω περισσότερο . Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι αν δεν την έχετε δει ακόμα σπεύσετε να την νοικιάσετε



1984, Ανατολικό Βερολίνο. Η διαφάνεια είναι άγνωστη λέξη σε έναν πληθυσμό που ελέγχεται καθημερινά από τους 100.000 «υπαλλήλους» και τους 200.000 πληροφοριοδότες της Στάζι, της μυστικής αστυνομίας του καθεστώτος στην Ανατολική Γερμανία.
«Καθήκον» τους; Να μαθαίνουν τα πάντα για τις ζωές των συνανθρώπων τους...
Ο Γκερτ Βίζλερ είναι ένας από τους καλύτερους πράκτορες της Στάζι, ειδικευμένος στις παρακολουθήσεις. Επιπλέον προσόν του: είναι πιστός στο καθεστώς.
Συμμαθητής του στη σχολή, αλλά πλέον ανώτερός του και επικεφαλής στο Πολιτιστικό Τμήμα της οργάνωσης, είναι ο Άντον Γκρούμπιτζ.
Ο Άντον καλεί τον Γκερτ να πάνε μαζί σε μια θεατρική παράσταση. Πρόκειται για την πρεμιέρα του νέου έργου του Γκέοργκ Ντρέιμαν, στο οποίο πρωταγωνιστεί η όμορφη ερωμένη του (και πιο διάσημη ηθοποιός της χώρας), Κρίστα Μαρία Ζίλαντ.
Στην παράσταση, οι δύο άντρες θα συναντήσουν έναν πρώην πράκτορα και νυν υπουργό. Ο υπουργός λέει στον Άντον πως ίσως ο θεατρικός συγγραφέας να είναι αντικαθεστωτικός και ο ?ντον βάζει τον Γκερτ να τον παρακολουθήσει.
Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται...
Και η πραγματική διάσταση των γεγονότων θα αποκαλυφθεί μετά την πτώση του Τείχους



Υ .Γ Θα παρακαλούσα όσοι φίλοι την έχετε δει γράψτε την άποψη σας στα σχόλια

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ταινία είναι καλή αλλά σε καμία περίπτωση κορυφαία της χρονιάς και επίσης σε καμία περίπτωση καλύτερη από το Λαβυρινθο του Πανα από τον οποίο "έκλεψε" το OSCAR.
Χάρηκα που πήγε καλά και έκανε πολλά εισιτήρια έτσι όπως διαδόθηκε από στόμα σε στόμα.
Πολύ καλός και ο Ulrich Muhe σίγουρα ήταν μια διακαίωση για αυτόν, τουλάχιστον πρόλαβε να τη ζήσει πριν τον πρόσφατο και πρόωρο θάνατο του.