Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Cowboys & Aliens






 Cowboys & Aliens 

Έτος: 2011
Σκηνοθεσία :  Jon Favreau

Πρωταγωνιστούν :Daniel Craig,  Harrison Ford , Sam Rockwell

Διάρκεια : 118

Τώρα  με την οικονομική κρίση σκέφτομαι σοβαρά να γίνω σεναριογράφος και να πουλάω τα σενάρια μου στο Hollywood . Ευκολάκι σε λέω . Σιγά το πράμα . Θα κάνω  μια ιστορία όπου  εξωγήινοι  κατεβαίνουν στη γη και φυσικά όπως πάντα στην Αμερική,  για να εξορύξουν το χρυσό που κρύβετε στα έγκατα της   . Όλα αυτά κάπου στην άγρια δύση όπου μια χούφτα   χρυσοθήρες κι ένα μάτσο ινδιάνικα θ αντισταθούν στον εισβολέα . Τι ? ... Γελάς?  Σου φαίνεται χαζό και αφελές  ?   Ε κι έμενα ακριβώς το ίδιο που φάνηκε .
  Άλλη μια ταινία απ αυτές που επιβεβαιώνουν πως στην αντίπερα όχθη το ποτάμι με τις κινηματογραφικές ιδέες έχει στερέψει εντελώς κι απλά ανακυκλώνουν  το δοξασμένο παρελθόν τους .  Τι να σε λέω , για τους ευρηματικούς διαλόγους που κάνουν το Μπομπ το Σφουγγαράκι  να φαντάζει με φιλοσοφικό κείμενο  , η για τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών που μου έφεραν κατά νου την περσινή σχολική παράσταση της κόρης μου?  Όχι βεβαία πως πριν δω την ταινία είχα μεγάλες προσδοκίες αλλά λες μπας και.....  Τι διάολο  , Harrison Ford  , Daniel Craig  Steven Spielberg κάτι έχεις να περιμένεις .   Εντάξει είμαι λίγο κακός και άδικος . Δεν είναι όλα μαύρα κι άραχνα στην ταινία τούτη . Έχει και τα θετικά της . Ένα δηλαδή που ακούει στ όνομα Olivia Wilde .  Ξέρεις ,  η θεά απ το TRON.

O  Harrison Ford   συμπληρώνει ένσημα για τη σύνταξη, ο  Daniel Craig   θελει να γινει  Yul Brynner ,  κάπου η μουσική  κλεμμένη από  τον Morricone, αλά  κατά τα άλλα μια χαρά  κι ωραία .. 2 ώρες είναι θα περάσουν  


Δεν υπάρχουν σχόλια: