Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Twenty One


21


Έτος: 2007

Χώρα: ΗΠΑ

Είδος: περιπέτεια αγωνίας

Διάρκεια : 118’

Σκηνοθεσία: Robert Luketic

Πρωταγωνιστούν : Kevin Spacey, Jim Sturgess, Laurence Fishburne

Εικόνα: 2.40:1

Ήχος: D.D 5,1


Μια ταινιούλα που βλέποντας την περνάς υπέροχα καθώς έχε εκείνο τα κάτι που εξαπατά τον θεατή κάνοντας τον να νοιώθει πώς βλέπει ταινιάρα . Με λίγα λόγια πολύ κακό για το τίποτα . Κάποιοι μίλησαν για έξυπνο σενάριο κάτι που εγώ προσωπικά δεν είδα πουθενά. Άλλοι πάλι για ανατρεπτικό φινάλε κάτι που επίσης βρήκα υπερβολικά προβλέψιμο έως αφελή.

Η ταινία όπως είπα και στην αρχή βλέπετε ευχάριστα κα αφήνει και την εντύπωση πώς είναι καλή οπότε δείτε την χωρίς ενδοιασμούς αλλά κρατήστε και μικρό καλάθι.



Ο Μπεν Κάμπελ είναι ένας άριστος φοιτητής του ΜΙΤ. Είναι αυτό που λέμε «σπασίκλας». Έχει θυσιάσει την προσωπική του ζωή προκειμένου να πετύχει το στόχο του: θέλει να περάσει στην Ιατρική του Χάρβαρντ. Όμως, οι σπουδές του εκεί θα του στοιχίσουν 300 χιλιάδες δολάρια! Λεφτά που δεν διαθέτει με τίποτε! Ελπίζει σε μια γενναιόδωρη υποτροφία, υπάρχουν, όμως, εκατοντάδες υποψήφιοι για μία θέση. Τη… λύση έρχεται να δώσει ο καθηγητής μαθηματικών και άριστος γνώστης της στατιστικής, Μίκι Ρόζα. Ο Μίκι εντυπωσιάζεται από την ιδιοφυΐα του Μπεν και τον καλεί να μπει στην ιδιότυπη «συμμορία» του. Μαζί με άλλους φοιτητές του, ο Μίκι πηγαίνει κάθε σαββατοκύριακο στο Λας Βέγκας και όλοι μαζί τινάζουν την μπάνκα στον αέρα παίζοντας μπλακ τζακ, το γνωστό μας «21»! Πώς τα καταφέρνουν; Μα μετρώντας τα χαρτιά και χρησιμοποιώντας ένα πολύπλοκο σύστημα σινιάλων και μια ιδιάζουσα τεχνική. Ο Μπεν αρχικά αρνείται. Εντέλει, γοητευμένος από το χρήμα, τη ζωή στο Λας Βέγκας αλλά και την όμορφη συμπαίκτριά του, Τζιλ Τέιλορ, ο Μπεν συμμετέχει. Το διασκεδάζει αφάνταστα, αρχίζει να βγάζει πολλά λεφτά, αυξάνεται η αυτοπεποίθησή του και βλέπει το Χάρβαρντ να έρχεται ολοένα και πιο κοντά. Όμως, κάποια στιγμή χάνει τον έλεγχο και αρχίζει να τραβάει την κατάσταση στα άκρα. Πέρα όλων των άλλων, έχει να αντιμετωπίσει τον απειλητικό «προστάτη» καζίνο, Κόουλ Γουίλιαμς. Αλλά ξεχνάει και τους πραγματικούς του φίλους. Πως θα αλλάξει το «χαρτί» και την τύχη του ο Μπεν; Θα κερδίσει την μπάνκα; Ή θα καεί, τραβώντας πάνω από 21;

Η ταινία κυκλοφορεί και σε bluray με ελλ. υπότιτλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: