Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

THE BANK JOB


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ
ΧΩΡΑ: UK
ΈΤΟΣ: 2008
ΕΊΔΟΣ : περιπέτεια αγονίας
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 111
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Roger Donaldson
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : Jason Statham, Saffron Burrows, Stephen Campbell Moore
ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ : Σπεντζος

Μια ταινία που όπως λέει βασίσθηκε σε πραγματικό γεγονός . . Ο Σαθαμ δεν μας δείχνει τα μπράτσα αλλά προσπαθεί και εν μέρη τα καταφέρνει να υποδυθεί τον εγκέφαλο μιας ληστεία μετά ριφιφιού. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια ταινία χαμηλών τόνων που καταφέρνει όμως να κρατήσει τον θεατή καθ όλη την διάρκεια της χωρίς να κοιτά το ρολόι του .. Σαφώς καλύτερη από κάτι συμμορίες της ντουζίνας κλπ κλπ.


Ο Τέρι Λέδερ είναι ιδιοκτήτης γκαράζ πώλησης αυτοκινήτων στο Λονδίνο του 1971. Είναι και παντρεμένος και πατέρας δύο πιτσιρικιών. Χρωστάει πολλά σε διάφορους τοκογλύφους που τον πιέζουν συνεχώς και βίαια να τους ξεχρεώσει! Κι ενώ είναι στριμωγμένος, θα τον πλησιάσει μια πρώην γκόμενά του με μια πρόταση που δεν μπορεί να αρνηθεί: τον χρειάζεται να μαζέψει μια ομάδα ώστε να κλέψουν μια συγκεκριμένη τράπεζα.
Ο Τέρι δεν θέλει και πολύ για να δεχτεί. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι η πρώην του είναι το ενεργούμενο ενός πράκτορα της ΜΙ5 που ενδιαφέρεται μόνον για το περιεχόμενο μιας θυρίδας στην εν λόγω τράπεζα , θυρίδα που εμπεριέχει φωτογραφίες της πριγκίπισσας Μαργαρίτας σε πόζες οι οποίες θα μπορούσαν να εκθέσουν τον βρετανικό θρόνο. Φωτογραφίες που είχε βγάλει ένας περίεργος τύπος με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν ως δίχτυ ασφαλείας αλλά και για να εκβιάζει καταστάσεις και να παραμένει στο απυρόβλητο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: