Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

FUNNY GAMES U.S.



ΠΑΙΖΟΥΜΕ ?

Έτος 2007

Χώρα: ΗΠΑ

Είδος : ψυχολογικό θρίλερ ( ο ορισμός του ψυχολογικού)

Διάρκεια : 107’

Σκηνοθεσία: Michael Haneke

Πρωταγωνιστούν: Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt


Μια ταινία για θεατές με ατσάλινα νεύρα

θρίλερ αλλιώτικο απ τα άλλα

Ένας πραγματικός εφιάλτης

Θα σας κολλήσει στον τοίχο


Όμως δυστυχώς η ταινία είναι ένα ακριβές αντίγραφο του εξαιρετικού και ομότιτλου έργου του ιδίου σκηνοθέτη που εν έτη 1997 κατάφερε και μας έσπασε τα νεύρα στην κυριολεξία . Μάλιστα τότε ο αυστριακός Haneke έφερε την ταινία του στο Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και εξέπληξε κοινό και κρητικούς . Θυμάμαι τσατίστηκα τόσο πολύ με την ταινία που βγαίνοντας απ την αίθουσα ένοιωθα πώς αν τον είχα μπροστά μου θα τον έσκιζα . Τελικά όμως του έβγαλα το καπέλο αφού ουσιαστικά σκοπός της ταινίας του ήταν να με κάνει έξαλλο και το κατάφερε 100% .


Έρχεται λοιπόν τώρα μετά από 10 χρόνια ν επαναλάβει τον άθλο του επί αμερικανικού εδάφους αφού ως γνωστών οι αμερικάνοι αν η ταινία δεν μιλά τη γλώσσα τους και αν δεν έχει γνώριμες φάτσες στο πανί δεν την πληρώνουν .


Αν λοιπόν έχετε δε το κλασικό πλέον funny game του 97 δεν συντρέχει κανένας λόγος να δείτε τούτη εδώ αφού ουσιαστικά γυρίστηκε με καρμπόν . Αν πάλι δεν την είχατε δει αναζητήστε την στα video club και αν δεν τη βρείτε και μόνο τότε επιλέξτε την νέα της αυτή version .


Εκτός κι αν δεν αντέχετε σο άκουσμα της γερμανικής


Δεν υπάρχουν σχόλια: