Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

The Reaping


Οι Δέκα Πληγές

Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2007
Διάρκεια: 95
Είδος: Θρίλερ τρόμου
Σκηνοθεσία : Stephen Hopkins

Πρωταγωνιστούν : Hilary Swank, David Morrissey, Stephen Rea
Εικόνα
: 2.40:1
Ήχος
: D.D 5,1

Ένα ενδιαφέρον θρίλερ με πρωταγωνίστρια την εις διπλούν βραβευμένη με Oscar Hilary Swank στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Καλή ατμόσφαιρά . πιασάρικο σενάριο και καλές ερμηνείες . Να σημειώσω πως στην παραγωγή βρίσκεται ο μίστερ Ρόμπερτ Ζεμέκις κάτι που για πολλούς αποτελεί εγγύηση.

Σμήνη από ακρίδες. Ποτάμια που γεμίζουν αίμα. Βροχές φωτιάς από τον ουρανό. Είστε έτοιμοι για τις Δέκα Πληγές; Η πανεπιστημιακή ερευνήτρια Κάθριν Γουίντερ προσπαθεί να αποδείξει με επιστημονική λογική ότι τα δήθεν «μοντέρνα» θαύματα που συμβαίνουν σε μια επαρχιακή πόλη είναι προκαταλήψεις και απάτη. Αλλά τα γεγονότα στη μικρή πόλη Χέιβεν της Λουιζιάνα ξεπερνούν κάθε λογική. Οι Δέκα Βιβλικές Πληγές επαναλαμβάνονται. Και όσο περισσότερο ψάχνει για απαντήσεις, τόσο περισσότερο δοκιμάζεται η ίδια της η πίστη. Η Κάθριν πρέπει να βρει την αλήθεια, καθώς ο χρόνος τρέχει και οι Πληγές τελειώνουν.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007

GOYA'S GHOSTS

ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΓΚΟΓΙΑ

Χώρα: Ισπανία
Έτος: 2006
Διάρκεια: 110
Είδος : δράμα - εποχής
Σκηνοθεσία: Μίλος Φόρμαν
Πρωταγωνιστούν: Χαβιέ Μπαρντέμ, Νάταλι Πόρτμαν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ
Εικόνα: 1,78:1
Ήχος: D.D 5,1

Η επιστροφή ενός μεγάλου ευρωπαίου σκηνοθέτη . Ο Μίλος Φόρμαν επανέρχεται μετά από 7 χρόνια . Τελευταία του δουλεία ήταν το man on the moon ενώ στο παρελθόν μας είχε χαρίσει το εκπληκτικό Amadeus αλλά και τα Valmont.

Εδώ καταπιάνεται με μια ιστορία που περιστρέφεται γύρο απ τον διάσιμο Ισπανό Ζωγράφο και τα γεγονότα της εποχής . Εξαιρετικός για μια ακόμα φορά ο Χαβιέ Μπαρντέμ που υποδύεται τον Ιερέα της ιεράς εξέτασης . Ένα ηθοποιός χαμαιλέοντας που ελίσσεται σχεδόν μαγικά από ρόλο σε ρόλο. Πολύ καλή αναπαράσταση εποχής , ενδιαφέρουσα μουσική επένδυση , δυνατό σενάριο , αρκετά καλή σκηνοθεσία . Αυτό το αρκετά το αναφέρω με βάση τις προσδοκίες μου απ τον Φόρμαν που προς θεού δεν μ απογοήτευσε απλά περίμενα την υπέρβαση .


Στην Ισπανία του 1792 με την Καθολική εκκλησία να εξουσιάζει, ο Γκόγια είναι ο δημοφιλέστερος ζωγράφος της χώρας. Όταν η έφηβη μούσα του κατηγορείται ως αιρετική από έναν πονηρό καλόγερο που κινεί τα νήματα πίσω από την Ιερά Εξέταση, ένα μεγάλο σκάνδαλο θα ξεσπάσει που θα θέσει σε κίνδυνο τόσο τη δημιουργικότητα του μεγάλου καλλιτέχνη όσο και την ίδια τη ζωή του

Bridge to Terabithia

Η Γέφυρα για την Τεραμπίθια

Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2007
Διάρκεια: 100
Είδος : για όλη την οικογένεια
Σκηνοθεσία: Γκάμπορ Τσούπο
Πρωταγωνιστούν: Τζος Χάτσερσον, ΆνναΣοφία Ρομπ, Ζόι Ντεσανέλ
Εικόνα: 1,85:1
Ήχος: D.D 5,1

Από τους παραγωγούς της Narnia μας έρχεται μια νέα περιπέτεια οικογενειακής φύσης που παρ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες δεν καταφέρνει να εντυπωσιάσει ειδικά τους μεγαλύτερους θεατές . Παρ όλα αυτά βλέπετε ευχάριστα ιδικά αν αφεθείς στον ρυθμό της κα βγάλεις το παιδί από μέσα σου .

Μια προβληματισμένη μαμά συνειδητοποιεί ότι η μοναδική πιθανότητα να συνετιστεί η ατίθαση έφηβη κόρη της μετά από ένα απαράδεκτο τρακάρισμα είναι να τη στείλει να περάσει το καλοκαίρι με τη γιαγιά της στη φάρμα τους στο Άινταχο. Εκεί η νεαρή θα πρέπει να αντιμετωπίσει όχι μόνο μία ήσυχη αγροτική ζωή, αλλά -το βασικότερο- μία γιαγιά η οποία μόνο χαρακτηριστική γιαγιά δεν είναι: Γιατί η δυναμική Τζόρτζια ζει τη ζωή της σύμφωνα με μία σειρά από θεμελιώδεις κανόνες - και αυτό ακριβώς απαιτεί να κάνουν και όσοι υπάρχουν γύρω της!

Georgia Rule


Σπίτι με Κανόνες

Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2007
Διάρκεια: 110
Είδος : αισθηματική κομεντί
Σκηνοθεσία: Γκάρι Μάρσαλ
Πρωταγωνιστούν: Τζέιν Φόντα, Φελίσιτι Χάφμαν, Λίντσεϊ Λόχαν
Εικόνα: 1,78:1
Ήχος: D.D 5,1

Μια ταινία από ένα αξιόλογο σκηνοθέτη που επιχειρεί για ακόμα μια φορά να γεφυρώσει το χάσμα των γενεών . Μια ιστορία τριών γυναικών που προσπαθούν η κάθε μια με τον τρόπο της να επιβάλει τον δικό της ρυθμό στην άλλη . Ενδιαφέρουσα και συνάμα αδιάφορη ταινία που βλέπετε μεν ευχάριστα ξεχνιέται όμως πολύ γρήγορα. Η Τζέϊν Φόντα για μια φορά ακόμα κλέβει την παράσταση με την επιβλητική της παρουσία και αποδεικνύει ότι της άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία για νέα καριέρα.

Μια προβληματισμένη μαμά συνειδητοποιεί ότι η μοναδική πιθανότητα να συνετιστεί η ατίθαση έφηβη κόρη της μετά από ένα απαράδεκτο τρακάρισμα είναι να τη στείλει να περάσει το καλοκαίρι με τη γιαγιά της στη φάρμα τους στο Άινταχο. Εκεί η νεαρή θα πρέπει να αντιμετωπίσει όχι μόνο μία ήσυχη αγροτική ζωή, αλλά -το βασικότερο- μία γιαγιά η οποία μόνο χαρακτηριστική γιαγιά δεν είναι: Γιατί η δυναμική Τζόρτζια ζει τη ζωή της σύμφωνα με μία σειρά από θεμελιώδεις κανόνες - και αυτό ακριβώς απαιτεί να κάνουν και όσοι υπάρχουν γύρω της!

88 MINUTES


88 ΛΕΠΤΑ

Χώρα: ΗΠΑ – Γερμανία
Έτος: 2007
Διάρκεια: 105
Είδος : Αστυνομικό θρίλερ
Σκηνοθεσία: Τζον Άβνετ
Πρωταγωνιστούν: Αλ Πατσίνο, Έιμι Μπρένεμαν, Λίλι Σομπιέσκι
Εικόνα: 1,78:1
Ήχος: D.D 5,1 & DTS

Μια ταινία για να σκοτώσετε την ώρα σας. Ένα σενάριο που έχουμε δει άπειρες φορές γραμμένο στο πόδι κι ένας Πατσίνο χωρίς καθόλου κέφι . Είτε την είδα είτε όχι το ίδιο μου έκανε . Την έχω κιόλας ξεχάσει . Απορώ με αυτούς τους ανθρώπους , δεν σέβονται καν το όνομα που κουβαλάς στις πλάτες τους . Αν στην ταινία πρωταγωνιστούσε ο Σιγκάλ θα μας άρεσε περισσότερο αφού δεν θα είχαμε καμία απαίτηση απ τον πρωταγωνιστή.
Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι η δική μου άποψη και είμαι σίγουρος πως θα αντικρουστεί από αρκετούς .
Τι να κάνουμε όμως , γούστα είναι αυτά

Ένας καθηγητής πανεπιστημίου, που εργάζεται και ως ψυχίατρος για λογαριασμό του FBI, δέχεται μια ανώνυμη τηλεφωνική απειλή, σύμφωνα με την οποία του απομένουν μόλις 88 λεπτά ζωής, όσο ακριβώς ήταν και το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε ο δολοφόνος της αδελφής του για να τη σκοτώσει πριν από αρκετά χρόνια. Ελαχιστοποιώντας σταδιακά τον αριθμό των πιθανών υπόπτων, προσπαθεί εναγωνίως να έρθει σε επαφή με έναν προβληματικό μαθητή του, μια πρώην σχέση του αλλά και με έναν κατά συρροή δολοφόνο. Θα καταφέρει μέσα στα 88 αυτά λεπτά να αποτρέψει τη δική του δολοφονία;

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

HOSTEL PART II

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ

Ενναλακτικός τίτλος : Μαζεψ’ τα κομμάτια σου και τζούς
Χώρα : ΗΠΑ
Έτος : 2007
Είδος: Σφαγείο
Διάρκεια : 90
Σκηνοθεσία: Eli Roth
Πρωταγωνιστούν:
Lauren German, Roger Bart ( σε τεμάχια)
Εικόνα: κατακόκκινη : 2,35:1
Ήχος: κραυγές σε d.d
5,1

Καλά ο παίχτης έχει ξεφύγει τελείως. Νέα κόλπα τεμαχισμού, ιαματικά λουτρά θερμού αίματος , δημιουργικές αναζητήσεις χρήσης ξυλουργικών εργαλείων κλπ κλπ. Ένα μερακλίδικο φιλμ που αν και επαναλαμβάνεται καταφέρνει να μας κάνει ακόμα να γυρνάμε το βλέμμα σε κάποιες σκηνές . Το φινάλε μεγάλη μαγκιά

Κορασίδες άλλο πράμα παρασύρονται με τον γνωστό τρόπο από άλλη κορασίδα μπουκιά και συχώριο στο γνωστό μας κα φιλόξενο κατάλυμα στην Μπρατισλάβα . Πλούσιοι με ανήσυχο πνεύμα ποντάρουν στη δημοπρασία της ακολασίας με σκοπό να κερδίσουν μια θέση στον εφιάλτη . Και το αίμα ρέει αχνιστό και άφθονο .

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

The Painted Veil

Βαμμένο Πέπλο
Έτος : 2006
Χώρα
: Κίνα- ΗΠΑ
Είδος
: κοινωνικό δράμα – εποχής
Διάρκεια
: 120
Σκηνοθεσία
: Τζον Κάραν
Πρωταγωνιστούν: Έντουαρντ Νόρτον, Ναόμι Γουάτς
Εικόνα: 1,75:1
Ήχος
:D.D 5,1

Μια όμορφη ταινία που βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Σόμερσετ Μομ και μας μεταφέρει στις αρχές του προηγούμενου αιώνα κα στην ταλαιπωρημένη Κίνα. Ανάμεσα στους παραγωγούς είναι και οι δυο πρωταγωνιστές Νόρτον, - Γουάτς που έστησαν μια ταινία κομμένη και ραμμένη πάνω τους. Εντύπωση προκαλεί η πολύ καλή αισθητική και η μεταφορά του κλίματος της εποχής . Στα συν και η υπέροχη μουσική του Alexandre Desplat που μάλιστα απέφερε στην ταινία και την χρυσή σφαίρα καλύτερης μουσικής επένδυσης


Η Κίτι είναι μια κακομαθημένη κοπέλα της ανώτερης τάξης του Λονδίνου του 1920, η οποία παντρεύεται ένα γιατρό, τον Γουόλτερ. Όταν εκείνος ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του τον απατά, και εν μέρει για να την εκδικηθεί, θα αναγκάσει την εγωίστρια αριστοκράτισσα να τον ακολουθήσει στο δύσκολο έργο του, στην Κίνα. Προορισμός, το χωριό Μέιν-ταν-φου, όπου έχει ξεσπάσει επιδημία φονικής χολέρας. Ο Γουόλτερ ρίχνεται με τα μούτρα στη δουλειά για να σταματήσει την επιδημία, την ίδια ώρα που η Κίνα βρίσκεται σε πολιτικό αναβρασμό, αναζητώντας την απελευθέρωσή της από τους αποικιοκράτες… Τα γεγονότα ωθούν την Κίτι να αλλάξει στάση σε σχέση με τη ζωή της και τα πιστεύω της

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007


CONTROL

Ξεκίνησαν οι προβολές της ταινίας CONTROL σε Αθήνα- Θεσσαλονίκη

ΑΘΗΝΑ

  1. ΑΠΟΛΛΩΝ 18.00 - 20.20' - 22.40'
    ( Σταδίου 19 (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο), 210-3236811.)
  2. ΠΛΑΖΑ ΕΡΥΘΡΟΣ 18.10' - 20.35' - 23.00' - & Π-Σ 00.15'
    (Κηφισίας 118, Ερυθρός (συγκρ. Μαρινόπουλου) 2106921667, 2106917722)
  3. ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ 18.00' - 20.15' - 22.30' & Π-Σ 00.35'
    ( Λ. Συγγρού 106, Φιξ (ΜΕΤΡΟ Συγγρού-Φιξ), 210-9215305)
  4. ΙΛΙΟΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 18.20' - 20.40' - 23.00'
    ( Τροίας 34 και Πατησίων (στάση Αγγελοπούλου), (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)), 210-8810602)
  5. STER ΑΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (ΑΧΑΡΝΩΝ) 21.20' - 23.45'
    (Αχαρνών 373-375 ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος 210 2371000)

ΘΕΣ/ΚΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ (ΘΕΣ/ΚΗ) 19.00' - 21.15' - 23.15'
( Φιλικής Εταιρείας 44, 231 0 261727)

ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗ ROCK ΤΑΙΝΙΑ ασπρόμαυρη καλοδουλεμένη σκηνοθετικά με πολύ καλές ερμηνείες ιδιαίτερα του νεαρού Sam Riley στο ρόλο του Ίαν αλλά και η Samantha Morton σαν κυρία Κέρτις όπως επίσης και ο Toby Kebbell στον ρόλο του manager του γκρουπ τον οποίο μάλιστα είδαμε τελευταία να κλέβει την παράσταση στο DEAD MAN'S SHOES. Το σενάριο ουσιαστικά ήταν μια διαδρομή στην ζωή του Ιαν Κέρτις και βάση αυτού κινήθηκε με επίκεντρο αυτόν και όχι το γκρούπ.
Ο τίτλος της ταινίας ( CONTROL) δικαιολογεί την όλη παρουσίαση του ήρωα και την πορεία αυτού προς τον θάνατο αφού ουσιαστικά αυτό που τον οδήγησε στην αυτοκτονία ήταν η απώλεια του αυτοελέγχου του . Σε αυτό συνετέλεσε κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος η εξωσυζυγική του σχέση με την νεαρή δημοσιογράφο και φυσικά η ασθένεια του . Ως εκ τούτου λοιπόν ο φακός εστιάζει κατά κύριο λόγο στην προσωπική του ζωή και σε εκείνα τα σημεία που οδήγησαν τον ταλαντούχο νέο στην καταστροφή .
Συμπέρασμα . Δεν είναι μια καθαρόαιμη μουσική ταινία . Βιογραφία θα την έλεγα καλύτερα . Βέβαια οι μουσικές που ακούγονται θα σφηνώσουν στο μυαλό σου μέχρι το άλλο πρωί . Για να καταλάβετε στην διαδρομή απ το σινεμά μέχρι το σπίτι ( δεν πήγα στο party που ακολούθησε ) σιγοτραγουδούσα Joy Division. Ακόμα και το πρωί που σηκώθηκα με συνέλαβα να τραγουδώ Joy Division.

«… Ότι καλύτερο έχω συναντήσει…Συμπαγής σκηνοθεσία, μοναδική ερμηνεία. Αν ήταν στο χέρι μου θα του έδινα Όσκαρ..»

Δ. ΔΑΝΙΚΑΣ ΤΑ ΝΕΑ
«… Η ταινία κλειδώθηκε στην καρδιά μου…»

Γ. ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΤΟ ΒΗΜΑ
«Συναρπαστικό, εξαιρετικό, συγκινητικό…»

Ν. Φ. ΜΙΚΕΛΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
«…Η ταινία έκπληξη του φετινού χειμώνα…»

Χ. ΜΗΤΣΗΣ ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ
«…Μπράβο…»

Θ. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ LIFO

«Να δείτε το Control.Δεν ξέρω αν είναι πιστή βιογραφία, αλλά δεν με πολυενδιαφέρει. Ξέρω ότι είναι πολύ καλή ταινία…»
ΟΡ. ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΣΙΝΕΜΑ



Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007


Συνοπτική λίστα με τις κυκλοφορίες BR ταινιών με ελληνικούς υπότιτλους μέχρι και τον Οκτώβριο 2007


Casino Royale
The Patriot

The Big Hit

50 First Dates
A Knight's Tale

Black Hawk Down
Ghost Rider
XXX
Ο Απόλυτος Πράκτορας
Into the Blue

Click
Identity
Vertical Limit
Kung Fu Hustle

Bram Stoker's Dracula
Layer Cake
Closer
Big Fish
Hostel
Tears of the Sun
S.W.A.T.
Stealth
Exorcism of Emily Rose
Stomp the yard
Hellboy
Monster House
Open Season
Ultraviolet
Flatliners
Secret Window

The Replacement Killers

Gothika
Hitch
RV : Τρελλές Διακοπές σε 4 Τροχούς
Thirteen Gosts
Perfect Stranger
FINAL FANTASY: THE SPIRITS WITHIN
HOLLOW MAN
REIGN OVER ME
PAPRIKA
ARE WE DONE YET?
ARLINGTON ROAD
BREAKING AND ENTERING
CATCH AND RELEASE
SEVEN YEARS IN TIBET
THE PURSUIT OF HAPPYNESS
WARRIORS OF HEAVEN AND EARTH
GRIDIRON GANG

TALLADEGA KNIGHTS:THE BALLAD OF RICKY BORBY
SPIDER MAN 1, 2 & 3
FANTASTIC FOUR: RISE OF THE SILVER SURFER

Υ.Γ Αν κάτι μου ξέφυγε παρακαλώ συμπληρώστε το

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

The Lives of Others

Οι Ζωές των Άλλων
Das Leben der Anderen
Χώρα : Γερμανία
Έτος : 2006
Διάρκεια : 137
Είδος: Πολιτικό θρίλερ
Σενάριο - Σκηνοθεσία :
Florian Henckel von Donnersmarck
Πρωταγωνιστούν: Thomas Thieme , Herbert Knaup , Ulrich Tukur
Εικόνα : 1,85:1
Ήχος
: D.D 5,1


Κατά πολλούς και για μένα η καλύτερη ταινία της χρονιάς. Άξια απέσπασε το Oscar ξενόγλωσσης ταινίας τη χρονιά που μας πέρασε. Ένα ρεσιτάλ ερμηνείας των δύο πρωταγωνιστών που θα μαγνητίσει το βλέμμα σας. Δεν θα σχολιάσω περισσότερο . Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι αν δεν την έχετε δει ακόμα σπεύσετε να την νοικιάσετε



1984, Ανατολικό Βερολίνο. Η διαφάνεια είναι άγνωστη λέξη σε έναν πληθυσμό που ελέγχεται καθημερινά από τους 100.000 «υπαλλήλους» και τους 200.000 πληροφοριοδότες της Στάζι, της μυστικής αστυνομίας του καθεστώτος στην Ανατολική Γερμανία.
«Καθήκον» τους; Να μαθαίνουν τα πάντα για τις ζωές των συνανθρώπων τους...
Ο Γκερτ Βίζλερ είναι ένας από τους καλύτερους πράκτορες της Στάζι, ειδικευμένος στις παρακολουθήσεις. Επιπλέον προσόν του: είναι πιστός στο καθεστώς.
Συμμαθητής του στη σχολή, αλλά πλέον ανώτερός του και επικεφαλής στο Πολιτιστικό Τμήμα της οργάνωσης, είναι ο Άντον Γκρούμπιτζ.
Ο Άντον καλεί τον Γκερτ να πάνε μαζί σε μια θεατρική παράσταση. Πρόκειται για την πρεμιέρα του νέου έργου του Γκέοργκ Ντρέιμαν, στο οποίο πρωταγωνιστεί η όμορφη ερωμένη του (και πιο διάσημη ηθοποιός της χώρας), Κρίστα Μαρία Ζίλαντ.
Στην παράσταση, οι δύο άντρες θα συναντήσουν έναν πρώην πράκτορα και νυν υπουργό. Ο υπουργός λέει στον Άντον πως ίσως ο θεατρικός συγγραφέας να είναι αντικαθεστωτικός και ο ?ντον βάζει τον Γκερτ να τον παρακολουθήσει.
Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται...
Και η πραγματική διάσταση των γεγονότων θα αποκαλυφθεί μετά την πτώση του Τείχους



Υ .Γ Θα παρακαλούσα όσοι φίλοι την έχετε δει γράψτε την άποψη σας στα σχόλια

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

Hellraiser 8: Hellworld


Τρόμος στο Διαδίκτυο
Εναλλακτικός τίτλος: Κούρεμα καρφάκια
Μαχαλάς : ΗΠΑ
Χρονιά: καλή
Είδος: κολασμένο
Μαέστρος: Ρικ Μπότα
Παίχτες : μη τρελαθούμε κιόλας
Κρατάει: χρόνια αυτή η κολόνια

Έτσι μούρχεται να πάρω ένα σφυρί και να καρφώσω ένα προς ένα τα καρφί στο κεφάλι αυτού του μπαγλαμά που δεν λέει να πεθάνει τόσα χρόνια τώρα. Ήμουν νιός και γέρασα από τότε που έβλεπα τα κατορθώματα του καραφλού κεφάλα και της παρέας του κρυμμένος κάτω απ τα σκεπάσματα . Παρ όλα αυτά ρίγη ευτυχίας διαπερνά το ρωμαλέο μου κορμί στην σκέψη και μόνο ότι θα βάλω το δισκάκι στο dvd . Έτσι είναι φίλοι μου , οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται
.

Αφού δεν σου βγαίνει το παιχνίδι με τον κύβο , δεν παίζεις καλύτερα καμιά μπιρίμπα?

Ο τρόμος απ την κόλαση ξεπηδά αυτή τη φορά από το Internet . Μια παρέα νερών που ξημεροβραδιάζονται πάνω στην οθόνη τους θα προσκληθούν σε πάρτι που διοργανώνει ο αγαπημένος τους διαδικτυακός τόπος ονόματι hellworld. Σε λίγο θα εύχονται να μην είχαν μπει ποτέ στο site αυτό κα να παρέμεναν στις αθώες τσοντο σελίδες όπως κάνουν όλα τα καλά παιδιά στον κόσμο .

The Hitcher

Το Ωτοστόπ του Τρόμου

Εναλλακτικός τίτλος: Κούτρα κούρσα , κούτρα θάνατος
Μαχαλάς : Αμερικανία
Χρονιά: 2007
Είδος: τρομαχτερό
Μαέστρος: Ντέϊβ Μέγιερς
Παίχτες : Σον ( μιστερ) Μπίν , Σοφία ( Τζόρτζ) Μπούς
Κρατάει: 83 λεφτά


Οδηγάς λέει στην εθνική και στην άκρη του δρόμου βλέπεις μια δυμετρή κουκλάρα με τα μπαγκάζια της να σε παρακαλάει να την πάρεις . Τι κάνεις? Και φυσικά την παίρνεις στο πίσω κάθισμα . Αν όμως τώρα στη θέση της μπάρμπι βρεθεί ένας αξύριστος μαντραχαλάς τι κάνεις ? Δείτε τι έκαναν οι ήρωες μας παρακάτω για να μαθαίνετε.

Κάνε το καλό και πέσε στο γιαλό.

Ζευγάρι strait μες την τρελή χαρά αποφασίζει να κάνει ταξιδάκι στην απέραντη αμερικανική επαρχία . Ο μάγκας που τους κάνει οτοστόπ τσαντίζετε που δεν τον παίρνουν μαζί τους και με την πρώτη ευκαιρία θα τρυπώσει στο αμάξι και θα τους κάνει τη ζωή κόλαση . Ποιος θέλεις να πεθάνει ? Εγώ , εγώ .


Wrong Turn 2

Λάθος Στροφή 2

Εναλλακτικός τίτλος: Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν ξανα τρώνε
Μαχαλάς : Ηνωμένες επαρχίες Αμερικής
Χρονιά: 2007
Είδος: Κανιβαλιστικο παραλήρημα
Μαέστρος: Τζό Λίνς
Παίχτες : Μια ντουζίνα επίδοξών θηραμάτων
Κρατάει : δυστυχώς μόνο 93 λεπτά


Το έλα να δεις . Κόψε κι εμένα μπάρμπα . Η αγαπημένη μας ταινία επιστρέφει . Μαζί της επιστρέφει και η συμπαθέστατη οικογένεια πεινασμένη όσο ποτέ. Καθιστέ αναπαυτικά στον καναπέ σας και απολαύστε την αστείρευτη φαντασία του σκηνοθέτη . Μετρήστε επίσης τα τεμάχια που προκύπτουν απ τους πρωταγωνιστές καθώς θα ερωτηθείτε γι αυτά στο επόμενο τεύχος

Ένα ριάλιτι που θα ζήλευε ακόμα και ο μεγαλούτσικος

Αν είναι να κάνεις ριάλιτι κάντο σωστά . Αυτό σκέφτηκε και η παραγωγή ενός καναλιού και ξαμόλησε 5 – 6 ψωνάρες - παίχτες σε μια ερημική και άκρος αφιλόξενη περιοχή ονόματι Νινα Πάπας . Οι όροι του παιχνιδιού: απλά δεν υπάρχουν όροι . Ο νικητής θα τσακώσει τα 100 χιλιάρικα αν καταφέρει να επιβιώσει απ τα κουνούπια , την υγρασία , την ασιτία και την οικογένεια Φάτον .


The Host [Gwoemul]

Ο Επισκέπτης

Εναλλακτικός τίτλος: Τι έχουν να δούν τα μάτια μου
Μαχαλάς : Νότια Hyundai
Χρονιά: 2007
Είδος: καλτουριά του κερατά
Μαέστρος: Daewoo
Παίχτες : Athos , Accent, Matiz . Lanos
Κρατάει: 119 χορταστικάλεπτά


Να κι ένα film που σέβεται τον ψαγμένο σινεφιλ θεατή . Μια ιστορία βγαλμένη μέσα απ τη ζωή . Ένα ντοκουμέντο για την οικολογική καταστροφή που προκαλούν ο δυτικός πολιτισμός κα η εξουσιαστική μανία . Μια γροθιά στο στομάχι του αμερικανικού κατεστημένου και την κινηματογραφικής βιομηχανίας αυτού. Καλά εδώ μιλάμε για πραγματική επανάσταση .

Είναι τεράστιο , στέκετε όρθιο και πεινάει πολύ .

Ποίος Κινγκ Κονγκ και πράσιν άλογα . Το τερατάκι μας εδώ βάζει γκοτζίλες , γκαργκαντούες και όλα τα συναφή ασιατικά εκτρώματα για ύπνο . Δημιουργήθηκε από τοξικά απόβλητα που έριξαν οι κακοί αμερικάνοι στο ποτάμι της Σεούλ. Αρχικά ήταν ένα τόσο δα σκουληκάκι που πάλευε να επιβιώσει από το αγκίστρι του ψαρά . Τώρα πλέον γιγαντώθηκε και παίρνει κεφάλια . Αφού ικανοποιήσει την πεινά του , γεμίζει και το ψυγείο για να έχει αργότερα αν τον κόψει καμιά λόρδα. Έχει αρχές το κτήνος πώς να το κάνουμε.

Dead silence


Νεκρική σιγή
Εναλλακτικός τίτλος: Ψοφίμ Σκασμός
Μαχαλάς : ΗΠΑ
Χρονιά: 2007
Είδος: τσιρλιπιπι
Μαέστρος: Ο ματάκιας Τζεϊμς Γουάν
Παίχτες : Ραϊαν Κουάντεν, Άμπερ Βαλέτα, Ντόνι Γουόλμπεργκ
Κρατάει: γερά

Να κι ένα καθαρόαιμο χεσμεντάν θρίλερ. Αν είστε από τους τύπους που τρομάζουν με το παραμικρό , τους σηκώνεται η τρίχα στο σκοτάδι και ξενυχτάτε με την ιδέα της απειλής τότε η ταινία αυτή θα σας ξεκάνει μονομιάς . Πρόκειται για την νέα κολασμένη δημιουργία του σκηνοθέτη του SAW . Και αν αυτό δεν σας λέει τίποτα , καλά να πάθετε .

Αφού ΣΕ ΒΛΕΠΩ βρε, γιατί κρύβεσαι?

Το φάντασμα μιας αδικοχαμένης κορασίδας επιστρέφει στην μικρή κωμόπολη και σπέρνει τον πανικό στους λιγοστούς κατοίκους της. Ένας αστικός θρύλός που ζωντανεύει αποζητώντας εκδίκηση . Ποιος θα είναι ο νταής που θα σταματήσει το αιματοκύλισμα ? Όχι εγώ πάντως.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

THE NUMBER 23


7 + 13 + 42 + 76
: 6 = 23
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2007
Διάρκεια : 94’
Είδος: Ψυχολογικό θρίλερ
Σκηνοθεσία : Joel Schumacher
Πρωταγωνιστούν: Jim Carrey, Virginia Madsen
Εικόνα: 2,35:1
Ήχος: D.D 5,1

Χθες το βράδυ έκατσα να την δω και δεν σας κρύβω πως ήμουν επηρεασμένος από τα αρνητικά σχόλια που άκουγα τόσο καιρό . Λοιπόν ήταν από τις καλύτερες ταινίες που είδα τελευταία. Εξαιρετικό αφηγηματικό σενάριο καθόλου προβλέψιμο , μεστή σκηνοθεσία από τον έμπειρο Schumacher που εκεί που χρειάζονταν γίνονταν νωχελικό χωρίς όμως αυτό να κουράζει . Ο δε Carrey αποδεικνύει περίτρανα ακόμα μια φορά πως αδικεί τον εαυτό του παίζοντας σε σαχλοκωμωδίες . Δεν κατάλαβα δηλαδή , τι παραπάνω κάνει ο M. Night Shyamalan? Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μια δικιά του ταινία . Ίσος το σενάριο που ψάχνει τόσο καιρό και δεν του βγαίνει .

Για μια φορά ακόμα βγάζω το καπέλο στον Schumacher που ξέρει να ελίσσεται σε κάθε κινηματογραφικό είδος με μοναδικό τρόπο .

Ο Γουόλτερ Σπάροου είναι ένας φιλήσυχος, απλός οικογενειάρχης. Όταν όμως πέφτει στα χέρια του ένα βιβλίο με τον τίτλο Το Νο 23, η ζωή του θα αλλάξει για πάντα. Ο Γουόλτερ συνειδητοποιεί ότι το βιβλίο αναφέρεται στη δική του ζωή, στο δικό του παρελθόν. Το νούμερο 23 αρχίζει να εμφανίζεται μπροστά του σε ό,τι κι αν κάνει, ενώ ξαφνικά αρχίζει να γίνεται επικίνδυνος για τους γύρω του, ειδικά για την οικογένειά του. Ο μοναδικός τρόπος για να βγει από αυτή την κατάσταση είναι να βρει το συγγραφέα του βιβλίου, να αποκαλύψει την αλήθεια και να λύσει την κατάρα... Ή μήπως το βιβλίο δεν είναι παρά μία φτηνή δικαιολογία και ο ίδιος δεν είναι τίποτε άλλο από ένας στυγνός δολοφόνος;