Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN




    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΒΙΝ   
Έτος: 2011 
Χώρα: ΗΠΑ 
Είδος: Κοινωνικό θρίλερ 
Σκηνοθεσία : Lynne Ramsay
Πρωταγωνιστούν: Tilda Swinton, John C. Reilly , Ezra Miller, Jasper Newell 
Διάρκεια: 107′

Ο Κέβιν μοιάζει με κάθε νεογέννητο που έρχεται σε τούτο τον κόσμο . Κι όμως ο Κέβιν είναι εντελώς διαφορετικός από κάθε νεογνό που έρχεται σε τούτο τον κόσμο . Ο χαρακτήρας λένε στα παιδία πλάθετε σε βρεφική ηλικία και διαμορφώνεται μέχρι την εφηβεία . Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει στην περίπτωση του Κέβιν . Γεννήθηκε με το ένστικτο του δολοφόνου και στα 16 του σκοτώνει 7 συμμαθητές του . Δυο χρόνια μετά το άγριο φονικό η Ιβα , η τραγική μητέρα που άφησε καριέρα και φιλοδοξίες για να φέρει στον κόσμο ένα παιδί , προσπαθεί ν ανακαλύψει τι πήγε στραβά . Κατά πόσο ευθύνεται η ίδια για την επιθετική συμπεριφορά του γιου της; Είναι ποτέ δυνατόν ένα παιδί να γεννηθεί με το κακό μέσα του;




H Lynne Ramsay μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μπεστ – σέλερ της Λάιονελ Σρίβερ και επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει το φαινόμενο της παιδικής εγκληματικότητας ενώ παράλληλα σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός εκκολαπτόμενου δολοφόνου . Όλα αυτά μέσα από το σφιχτοδεμένο μοντάζ και την νωχελική , αποπνικτική ,σχεδόν μουντή και γκρίζα εικόνα που εναλλάσσεται διαρκώς με το κόκκινο . Το κόκκινο του αίματος και της μπόγιας που ρίχνουν στην εξώπορτα της ηρωίδας οι χαροκαμένοι γονείς των θυμάτων . Τα μέγιστα συμβάλει η Tilda Swinton με μια καταλυτική ερμηνεία στο ρόλο της τραγικής μητέρας .
Τα στάδια της ζωής του Κέβιν παρουσιάζονται με αλλεπάλληλα flash back , γεγονός που μπορεί να μπερδέψει αρχικά τον θεατή. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα ταινία που δύσκολα τις προσάπτεις την ταμπέλα του θρίλερ , του κοινωνικού δράματος η οποιοδήποτε άλλη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: