Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

The Nutcracker: The Curse of the Rat King 3D





Ο Andrey Konchalovskiy επιστέφει χριστουγεννιάτικοςκαι τρισδιάστατος με μια εντελώς ¨πειραγμένη¨ εκδοχή του Καρυοθραύστη Μια μαγική ταινία που καταφέρνει να βγάλει απ την αίθουσα τον 40ρη θεατή ως 10χρονο πιτσιρίκι       
ς  
ΜΗ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ



Το Δεκέμβρη στους κινηματογράφους 








Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ο κύριος Π


Ο κύριος Π.




Έχεις σκεφτεί ποτέ τι μπορείς να κανεις σε 30 δευτερόλεπτα…
    Νέα διάκριση για την ταινία του Γιώργου Τελτζίδη
O κύριος Π”. Με την συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό διαγωνιστικό τμήμα του International Short Film Festival Leuven στο Βέλγιο, οπου κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 2.300 συμμετοχές.
 
Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στην Κύπρο και ακολούθησε η συμμετοχή της στο διαγωνιστικό πρόγραμμα Digi 2010 στην Δράμα, στο Ιnternational short film festival στην Θεσσαλονικη και στην συνεχεία στο Διεθνές φεστιβάλ ανεξάρτητων δημιουργών στην Πάτρα.
Τον ΟκτώβριοO κύριος Π” θα είναι μια εκ των δυο ελληνικών ταινιών που θα διαγωνιστούν στο First step film fest στα Τίρανα.

Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος ο σκηνοθέτης  και είναι βασισμένο στο διήγημα του Γιάννη Παλαβού, “Η ιστορία του κύριου Π”.
Πρωταγωνιστές είναι δυο φαινομενικά εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες που όμως στην πορεία θα διαπιστώσουν το ακριβώς αντίθετο.

Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας γυρίσθηκε στην λέσχη της φιλοσοφικής σχολής Αθηνών, ενώ τα οποία εξωτερικά πλάνα  γυρίσθηκαν στα Εξάρχεια.
Τους δυο χαρακτήρες ενσαρκώνουν ο Δημήτρης Πουλικάκος και ο ταλαντούχος νέος ηθοποιός Μιχαλης Οικονόμου, οπου το 2010 βραβεύτηκε με το βραβείο “Δημήτρης Χορν”.

Τίτλος:  Ο κύριος Π.
Κατηγορία:  digi
Διάρκεια: 12΄
Χρονολογία:  2010
Περιγραφή: 
"30 δευτερόλεπτα. Έχεις σκεφτεί ποτέ τι μπορείς να κάνεις σε 30 δευτερόλεπτα; Να φας μια μπουκιά ψωμί; Να κατουρήσεις; Να κάνεις ζάπινγκ σε τρία κανάλια; Να αλλάξει η ζωή σου;"
Σκηνοθεσία:   Γιώργος Τελτζίδης
Βιογραφικό:  Η καταγωγή του είναι από την Θεσσαλονίκη. Αφού ολοκλήρωσε τις κινηματογραφικές του σπουδές, ζει στην Αθήνα από το 2008 και εργάζεται στον κινηματογράφο. Αυτή είναι η πρώτη του ταινία.
Επικοινωνία:   "Γιώργος Τελτζίδης Καστριώτου 15  11476 Πολύγωνο Γκύζη Αθήνα
E-mail: kyriosp@yahoo.gr"
Σενάριο:  Γιώργος Τελτζίδης
Φωτογραφία:   Δημήτρης Κασιμάτης
Μοντάζ:    Γιώργος Τελτζίδης
Μουσική:   The goldfinger recordings
Ήχος:   Σταύρος Αβραμίδης
Σκηνικά:    Ελευθερία Τζίβα-Πέτροβα
Ερμηνευτές:   "Δημήτρης Πουλικάκος, Μιχάλης Οικονόμου"
Παραγωγή:   Γιώργος Τελτζίδης



Παραγωγή: Γιώργος Τελτζίδης
©  2010

30 Days of Night : Dark Days

30 ΜΕΡΕΣ ΝΥΧΤΑ : 
Οι μέρες του Σκότους

Εναλλακτικά :  30 Νύχτες νύχτα : Το μαύρο σκοτάδι  
Χώρα : ΗΠΑ
Έτος: 2010
Είδος : Δρακουλιάρικο
Μάστορας : Όποιος ήταν εύκαιρος εκείνη την ώρα
Παίχτες : Η γκόμενα απ το πρώτο και κάτι μπαγλαμάδες
Κρατάει : Μέχρι να ξημερώσει

Η Στέλλα , το  γκομενάκι της ιστορίας μας αφού την έβγαλε καθαρή απ την επιδρομή των βρικολάκων στο κωλοχώρι  στην Αλάσκα , επιστρέφει δυναμικά με μια παρέα από αλάνια που πιστεύουν κι αυτοί ότι υπάρχουν οι βρικόλακες κι ο Αι Βασίλης , για να σταματήσουν τις ορδές και τις πορδές των απογόνων του Βλάντε Τσεπε . Πίσω όμως απ τα αιμοδιψή βαμπίρια υπάρχει μια βασίλισσα . Μια  καυτή γκομενάρα ντυμένη στα βινύλια χωρίς αναστολές και αρχές  έτυμη να σε κατασπαράξει. 

Άλλη μια ταινία με βρικόλακες

Η αλήθεια είναι πως η πρώτη ταινία μας άρεσε αρκετά αφού οι Βρικόλακες είχαν στιλ , ήταν cool , φευγάτοι  , με τσαμπουκά  και τύπο.  Αν μάλιστα προσθέσεις και το παγωμένο τοπίο  ήρθε κι έδεσε το γλυκό .
Το ψέμα είναι ότι αν πούμε τα ίδια και για τούτη εδώ  θα μας πάρετε με τις πέτρες . Όποτε όσοι πιστοί προσέλθετε 

The Collector

Ο Εισβολέας

Εναλλακτικά : Που πονάς και που σε σφάζει
Χώρα: Αμερική
έτος: 2009
Είδος: Πονεμένο 
Μάστορας: Μάρκος Ντουνστάν 
Παίχτες : Διαμελισμένοι σε τεμάχια
Κρατάει : Όσο ακριβώς χαράζεται

Διαρρήκτης αλάνι , μπουκάρει σε  έπαυλη για να ξαφρίσει ότι γυαλίζει . Για κακή του τύχη όμως και καλή δική μας, μαζί του μπουκάρει κι ένας άλλος ανώμαλιαρης που σκοπό έχει να βάλει στη συλλογή του τα κομμάτια που κατοικούν εκεί.  Το αλάνι τώρα πρέπει να το παίξει σερίφης και να βγάλει  τη Λόλα  απ τη φωτιά . 


Έλα στο υπόγειο να σου δείξω τη κρεατοσυλλογή μου

Η αλήθεια είναι πως το εργάκι είναι μια χαρά ( και δυο τρομάρες) Έχει  γκομενάκια λουσμένα στο αίμα, νωχελικούς τεμαχισμούς , άφθονο αίμα , πρωτοποριακές μεθόδους βασανιστηρίων  κλπ . Ότι πρέπει δηλαδή για μερακλήδες θεατές σαν εμένα κι εσένα που ψάχνουν την ποιότητα και την ουσία σε μια ταινία .  Αν μάλιστα αναλογιστούμε πως έβαλαν το χεράκι τους οι δημιουργοί του SAW καταλαβαίνετε  αμέσως πως κάτι άρρωστο πλανάτε στον αέρα. 



Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

WOG BOY 2

The  KINGS of  MYKONOS
Εναλλακτικά:  The  Kinky of  Mykonos

Χώρα:  Αστραλία
Έτος : 2010
Είδος : κωμωδία και καλά
Μάστορας: Πίτερ Ανδρικίδης
Παίχτες : Νίκ Γιαννόπουλος , Ζέτα Μακρυπούλια
Κρατάει : 98 


Από δω το πάω , από εκεί το φέρνω πάνω Ζέτα  πέφτω .  Βρε τι χάρη είναι αυτή? Τι Τσαχπινιά αυτό το κορίτσι ? Είναι σκάνδαλο  να έχει τόσα πολλά χαρίσματα  ενώ κάτι άλλες να πασχίζουν χρόνια για ένα πρωταγωνιστικό ρόλο σε τέτοιου παγκοσμίου βεληνεκούς ταινιάρα και να  καταλήγουν  στο τέλος στην  ποταπή  Επίδαυρο και στο τιποτένιο  ΚΘΒΕ΄ . Βρε ακόμα και η Βουγιουκλάκη θα τη ζήλευε αν ζούσε ΣΕ λέω.  .   Τέλος . Μια αυτή κι ένας ο Μιχάλης 

να χαρώ εγώ τα πιτσουνάκια  μου 
Μια αλλιώτικη Μύκονος , Ούτε μια τρελή , ούτε ένα φτερό στον άνεμο
Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε πως το σήμα κατατεθέν  της Αυστραλίας  ήταν τα συμπαθέστατα καγκουρό .  Ήρθε  λοιπόν η ώρα να μάθουμε και για τα ΚΑΓΚΟΥΡΙΑ 
Ένα από αυτά λοιπόν ο Κάγκουρας  Στιβ επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για να διεκδικήσει την κληρονομιά που του άφησε ο μέχρι πρότινος άγνωστος  θειος του . Ερωτεύεται όμως την αοιδό του τοπικού μπουζουκλερι και  τώρα έχει εκτός  την περιουσία να διεκδικήσει και την καρδιά  της 
τραγουδιάρας .   



ΚΡΥΟ καιρός για ΤΡΙΟ



Μ αρέσει  ν ασχολούμαι με τις ζωές των άλλων , είναι θέμα κουλτούρα και παιδείας  που με διακρίνει. Είναι γνωστό άλλωστε πως εμείς οι έλληνες έχουμε από αρχαιοτάτων χρόνων  ανεπτυγμένο διανοητικό επίπεδο κάτι που κουβαλάμε ακόμα και σήμερα . Ελαφρώς μεταλλαγμένο αλλά  το κουβαλάμε.  Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που αισθανόμαστε περήφανοι σαν λαός . Δώσαμε τα φώτα της επιστήμης σ ολόκληρο τον πλανήτη και ξεμείναμε στο σκοτάδι. Εφαρμόσαμε πρώτοι  τη Δημοκρατία και την διαδώσαμε παντού αλλά με το πέρας των χρόνων  την παρα εφαρμόσαμε , μας κούρασε και είπαμε να την αποτάξουμε  . Αναγάγαμε τον πολιτισμό μέσα απ το θέατρο , την ποίηση  , τη λογοτεχνία , τη φιλοσοφία  και  φτάσαμε σήμερα να  μην μπορούμε να εμπνευστούμε ούτε ένα τηλεοπτικό ελληνικό  reality . Τι ξεφτίλα θεέ μου. 
 Θα μας μάθουν όλους λέει να μαγειρεύουμε με τόσα show μαγειρικής . Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να βρέξει   κεφτέδες .  Σ όποιο κανάλι κι αν σταματήσεις  κάτι θα μαγειρεύουν  .  Θες αστακούς με σος καβουριού , θες σπαράγγια βουτηγμένα στην κρέμα γάλακτος, πουρέ καρότου με μανιτάρια  και  ψητή πάπια ?  
Την παροιμία ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται την ξέρετε? Ε αυτό ακριβός παίζεται εδώ πέρα . Μας βομβαρδίζουν με άπιαστα όνειρα . Εδώ σε λίγο θα πούμε το ψωμί ψωμάκι  αλλά τουλάχιστον το μάτι μας θα χορταίνει  βλέποντας τηλεόραση .  Βέβαια εκτός απ το να τρώμε πρέπει ν απαυτωνόμαστε κιόλας  ( όχι, αυτό που μας κάνει το κράτος δε μετράει ). Θα μου πεις εδώ δεν έχεις να πληρώσεις το πετρέλαιο να ζεσταθείς μου θες και sex.? Μα και γι αυτό φρόντισαν τα κανάλια για μας  πριν από μας . Δεν είδες τα φρούτα που μάντρωσαν  στο σπίτι μου Ματάκια Του Καρντάση? Έτυμα για όλα και  κούτρα.  Για να μη μιλήσω για τα ξέκωλα ( ουπς κακή λέξη) που θέλουν να γίνουν επόμενα μοντέλα με οποιοδήποτε τίμημα . Γι αυτό σου λέω αγαπημένε μου αναγνώστη . Στη χώρα τούτη  ποτέ δε θα πεινάσουμε , ποτέ δε θα ξεμείνουμε …. Ας είναι καλά  η τηλεόραση .   


Καλό ξεχειμώνιασμα αδέρφια  σε όζουν αντέξουμε…