Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ο κύριος Π


Ο κύριος Π.




Έχεις σκεφτεί ποτέ τι μπορείς να κανεις σε 30 δευτερόλεπτα…
    Νέα διάκριση για την ταινία του Γιώργου Τελτζίδη
O κύριος Π”. Με την συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό διαγωνιστικό τμήμα του International Short Film Festival Leuven στο Βέλγιο, οπου κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 2.300 συμμετοχές.
 
Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στην Κύπρο και ακολούθησε η συμμετοχή της στο διαγωνιστικό πρόγραμμα Digi 2010 στην Δράμα, στο Ιnternational short film festival στην Θεσσαλονικη και στην συνεχεία στο Διεθνές φεστιβάλ ανεξάρτητων δημιουργών στην Πάτρα.
Τον ΟκτώβριοO κύριος Π” θα είναι μια εκ των δυο ελληνικών ταινιών που θα διαγωνιστούν στο First step film fest στα Τίρανα.

Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος ο σκηνοθέτης  και είναι βασισμένο στο διήγημα του Γιάννη Παλαβού, “Η ιστορία του κύριου Π”.
Πρωταγωνιστές είναι δυο φαινομενικά εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες που όμως στην πορεία θα διαπιστώσουν το ακριβώς αντίθετο.

Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας γυρίσθηκε στην λέσχη της φιλοσοφικής σχολής Αθηνών, ενώ τα οποία εξωτερικά πλάνα  γυρίσθηκαν στα Εξάρχεια.
Τους δυο χαρακτήρες ενσαρκώνουν ο Δημήτρης Πουλικάκος και ο ταλαντούχος νέος ηθοποιός Μιχαλης Οικονόμου, οπου το 2010 βραβεύτηκε με το βραβείο “Δημήτρης Χορν”.

Τίτλος:  Ο κύριος Π.
Κατηγορία:  digi
Διάρκεια: 12΄
Χρονολογία:  2010
Περιγραφή: 
"30 δευτερόλεπτα. Έχεις σκεφτεί ποτέ τι μπορείς να κάνεις σε 30 δευτερόλεπτα; Να φας μια μπουκιά ψωμί; Να κατουρήσεις; Να κάνεις ζάπινγκ σε τρία κανάλια; Να αλλάξει η ζωή σου;"
Σκηνοθεσία:   Γιώργος Τελτζίδης
Βιογραφικό:  Η καταγωγή του είναι από την Θεσσαλονίκη. Αφού ολοκλήρωσε τις κινηματογραφικές του σπουδές, ζει στην Αθήνα από το 2008 και εργάζεται στον κινηματογράφο. Αυτή είναι η πρώτη του ταινία.
Επικοινωνία:   "Γιώργος Τελτζίδης Καστριώτου 15  11476 Πολύγωνο Γκύζη Αθήνα
E-mail: kyriosp@yahoo.gr"
Σενάριο:  Γιώργος Τελτζίδης
Φωτογραφία:   Δημήτρης Κασιμάτης
Μοντάζ:    Γιώργος Τελτζίδης
Μουσική:   The goldfinger recordings
Ήχος:   Σταύρος Αβραμίδης
Σκηνικά:    Ελευθερία Τζίβα-Πέτροβα
Ερμηνευτές:   "Δημήτρης Πουλικάκος, Μιχάλης Οικονόμου"
Παραγωγή:   Γιώργος Τελτζίδης



Παραγωγή: Γιώργος Τελτζίδης
©  2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: