Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΚΡΥΟ καιρός για ΤΡΙΟ



Μ αρέσει  ν ασχολούμαι με τις ζωές των άλλων , είναι θέμα κουλτούρα και παιδείας  που με διακρίνει. Είναι γνωστό άλλωστε πως εμείς οι έλληνες έχουμε από αρχαιοτάτων χρόνων  ανεπτυγμένο διανοητικό επίπεδο κάτι που κουβαλάμε ακόμα και σήμερα . Ελαφρώς μεταλλαγμένο αλλά  το κουβαλάμε.  Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που αισθανόμαστε περήφανοι σαν λαός . Δώσαμε τα φώτα της επιστήμης σ ολόκληρο τον πλανήτη και ξεμείναμε στο σκοτάδι. Εφαρμόσαμε πρώτοι  τη Δημοκρατία και την διαδώσαμε παντού αλλά με το πέρας των χρόνων  την παρα εφαρμόσαμε , μας κούρασε και είπαμε να την αποτάξουμε  . Αναγάγαμε τον πολιτισμό μέσα απ το θέατρο , την ποίηση  , τη λογοτεχνία , τη φιλοσοφία  και  φτάσαμε σήμερα να  μην μπορούμε να εμπνευστούμε ούτε ένα τηλεοπτικό ελληνικό  reality . Τι ξεφτίλα θεέ μου. 
 Θα μας μάθουν όλους λέει να μαγειρεύουμε με τόσα show μαγειρικής . Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να βρέξει   κεφτέδες .  Σ όποιο κανάλι κι αν σταματήσεις  κάτι θα μαγειρεύουν  .  Θες αστακούς με σος καβουριού , θες σπαράγγια βουτηγμένα στην κρέμα γάλακτος, πουρέ καρότου με μανιτάρια  και  ψητή πάπια ?  
Την παροιμία ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται την ξέρετε? Ε αυτό ακριβός παίζεται εδώ πέρα . Μας βομβαρδίζουν με άπιαστα όνειρα . Εδώ σε λίγο θα πούμε το ψωμί ψωμάκι  αλλά τουλάχιστον το μάτι μας θα χορταίνει  βλέποντας τηλεόραση .  Βέβαια εκτός απ το να τρώμε πρέπει ν απαυτωνόμαστε κιόλας  ( όχι, αυτό που μας κάνει το κράτος δε μετράει ). Θα μου πεις εδώ δεν έχεις να πληρώσεις το πετρέλαιο να ζεσταθείς μου θες και sex.? Μα και γι αυτό φρόντισαν τα κανάλια για μας  πριν από μας . Δεν είδες τα φρούτα που μάντρωσαν  στο σπίτι μου Ματάκια Του Καρντάση? Έτυμα για όλα και  κούτρα.  Για να μη μιλήσω για τα ξέκωλα ( ουπς κακή λέξη) που θέλουν να γίνουν επόμενα μοντέλα με οποιοδήποτε τίμημα . Γι αυτό σου λέω αγαπημένε μου αναγνώστη . Στη χώρα τούτη  ποτέ δε θα πεινάσουμε , ποτέ δε θα ξεμείνουμε …. Ας είναι καλά  η τηλεόραση .   


Καλό ξεχειμώνιασμα αδέρφια  σε όζουν αντέξουμε…  

Δεν υπάρχουν σχόλια: