Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

THE KIDS ARE ALL RIGHT



 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ 

(THE KIDS ARE ALL RIGHT)
Χώρα: ΗΠΑ   
Έτος: 2010
Σκηνοθεσία: Lisa Cholodenko
Πρωταγωνιστούν : Julianne Moore, Annette Bening , Mark Ruffalo, Mia Wasikowska , Josh Hutcherson

Η Ζυλ και η Νικ είναι δυο 45ρες ( plus) παντρεμένες γυναίκες με παιδιά . Όταν λοιπόν τα παιδιά αυτά μεγαλώσουν θα θελήσουν να μάθουν ποιος είναι ο πατέρας τους.  Ξέχασα ν αναφέρω πως η Ζυλ και η Νικ είναι παντρεμένες αναμεταξύ τους και τα παιδιά τους ( από ένα η κάθε μία ) προέρχονται από δωρητή σπέρματος .  Πριν λοιπόν κλείσουν τα 18 τα δυο παιδιά θα ψάξουν και θα βρουν τον άγνωστο δωρητή σπέρματος και θα τον πείσουν να έρθει σπίτι να τον γνωρίσουν .  Ο Πατέρας εμφανίζετε και οι προσδοκίες των παιδιών ( αγόρι – κορίτσι ) όχι μόνο δεν καταρρέουν αλλά βρίσκουν στο πρόσωπο του όλα αυτά που θα μπορούσε ν αναζητήσει ένα παιδί απ τον πατέρα του και ακόμα περισσότερα . Αρχικά αποκρύπτουν απ τις μητέρες τους την πραγματική ταυτότητα του. Η σχέση όμως που αναπτύσσεται μεταξύ τους   αρχίζει να παίρνει οικογενειακές διαστάσεις και το μυστικό τους αποκαλύπτεται .  Θα μπορούσε να είναι η ιδανική οικογένεια . Μόνο που στην οικογένεια αυτή η μητέρα είναι δυο και ο πατέρας από σπόντα . 


Θα μπορούσαμε άνετα να την χαρακτηρίσουμε ξεκαρδιστική κωμωδίας , η πολύ εύκολα ένα σύγχρονο κοινωνικό δράμα . Θα μπορούσε επίσης να είναι ένα love letter  γι αυτούς που πιστεύουν στο gay γάμο. Η μήπως οδηγεί το κοινό   σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση αναδεικνύοντας τα προβλήματα που συσσωρεύονται  στα παιδία που μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους γονείς?  Όπως και νάχει η ταινία κρατά με μαεστρία τις αποστάσεις   αποφεύγοντας σκηνές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν  , σκηνές που κάποιοι άλλοι δημιουργοί θα εκμεταλλεύονταν για το ακριβός αντίθετο.



Οι πρωταγωνιστές όλοι σε μεγάλα κέφια με τις δυο κυρίες (MooreBening) να κρατούν το χορό αλλά και τους πιτσιρικάδες  να κλέβουν την παράσταση .  Η Κοπελίτσα θα σας φανεί ιδιαίτερα γνωστή αφού προφανώς την είδατε πρόσφατα να πρωταγωνιστεί  σαν Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων του Τιμ Μπαρτον .

Πληροφοριακά η ταινία πρωτοπαρουσιάσθηκε στην επετειακή 60η Berlinale και αποκόμισε το  βραβείο Teddy Καλύτερης Ταινίας κατακτώντας παράλληλα την εύνοια των κριτικών και το χειροκρότημα του κοινού.




Δεν υπάρχουν σχόλια: