Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

THE CHASER



Chugyeogja

Ο ΚΥΝΗΓΟΣ

Χώρα: Κορέα

Έτος : 2009

Είδος: Αστυνομικό θρίλερ

Σκηνοθεσία: Hong-jin Na

Πρωταγωνιστούν : Yun-seok Kim, Jung-woo Ha, Yeong-hie Seo

Διάρκεια: 2 ώρες


Επιτέλους ένα θρίλερ μ αρχ…α .

Μια αστυνομική περιπέτεια μακράν αλλιώτικη απ τις άλλες .

Τελικά θα μας τρελάνουν αυτοί οι Κορεάτες.


Το 2003 η έλευση του Old Boy ( Chan-wook Park ) μας είχε αφήσει μ ανοιχτό το στόμα . 7 χρόνια μετά έρχεται ένας άλλος συμπατριώτης του ο Hong-jin Na να βάλει φωτιά στις νύχτες μας. Με απίστευτη μαεστρία δημιουργεί μια πρωτόγνωρη ασφυχτική ατμόσφαιρα στο θεατή ενώ παράλληλα του αφαιρεί κάθε δικαίωμα ελπίδας η πρόβλεψης του επόμενου 10λέπτου . Σκηνές ανυπέρβλητης βίας που όμως καλύπτονται περίτεχνα χωρίς να σοκάρουν . Η φρίκη έρχεται όχι τη στιγμή της συντριβή του κρανίου με το καλέμι αλλά σε σκηνές άηχες , αναίμακτες , αμήχανες όπως στο κλάμα ενός παιδιού πίσω απ το τζάμι . Εκπληκτική τραγική φιγούρα αυτή του πρωταγωνιστή που αρπάζει το ανυποψίαστο θεατή απ τα μαλλιά και τον εγκλωβίζει μέχρι τέλους στην επίγεια κόλαση της οθόνης .


Δεν θέλω ούτε να το φανταστώ σε αμερικανική version που θυμηθείτε το κάποια στιγμή θα γίνει


Το story

Ένας προαγωγός βρίσκεται σε δύσκολη θέση: δύο από τα κορίτσια του τον εγκατέλειψαν και τα χρέη του αυξάνονται. Έτσι, αποφασίζει να στείλει μια πόρνη του σε πελάτη, παρά το ότι είναι βαριά άρρωστη.
Αυτό που δεν ξέρει, όμως, είναι πως τη στέλνει στα χέρια ενός μανιακού δολοφόνου… Η κοπέλα δεν δίνει σημεία ζωής.
Η τύχη τον σπρώχνει κοντά στο δολοφόνο, αλλά η αστυνομία δεν θα αργήσει να μπει στη μέση, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι θα μπουν στο κυνήγι του εγκλήματος, αναζητώντας την αλήθεια, ενώ η ζωή της Μι-Τζιν και η τύχη της επτάχρονης κόρης της κρέμονται από μια κλωστή… εξαιρετική


Δεν υπάρχουν σχόλια: