Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Επικίνδυνες Μαγειρικές


Σκηνοθεσία : Βασίλης Τσελεμέγκος,

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Χωραφάς

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Κάτια Ζυγούλη

Ξεκίνησε να προβάλετε αυτή τη εβδομάδα στις αίθουσες είναι και η νέα δουλειά ( και η πρώτη ) του Βασιλη Τσελεμέγκου. Μια ενδιαφέρουσα σκηνοθετική δουλειά που εχει άποψη μα πάνω απ όλα στιλ. Ένα γευστικό οπτικό παραλήρημα . Δυο πρωταγωνιστές που προτάσσουν τις κουτάλες του για τα ωραία ματιά μιας κορασίδας . Και τι κορασίδας , Να την πιεις στο ποτήρι , όπως και τις πατάτες. Μια μοιραία γυναίκα που πέφτει απ το πουθενά . Ένας γοητευτικός ΣΕΦ μεγατόνων παγκοσμίου φήμης στο κέντρο της Αθήνας κι ένας μάγειρας εμπορικού πλοίου που αποφασίζει να πιάσει στεριά. Οι δυο άντρες θα μοιραστούν την ομορφότερη κατ αυτούς και όχι μόνο γυναίκα του πλανήτη. Ο πρώτος ( Χωραφάς) με την λεπτότητα και την ονειρική μαγειρική του ερεθίζει τον ουρανίσκο και τη φαντασία της δίμετρης καλλονής (Ζυγούλη) που παραδίδεται αμάχητη στη γοητεία του. Ο δεύτερος άντρας της ιστορίας μας (Μαρκουλάκης) νεότερος του πρώτου , επιμελής ατημέλητος , καβαλά τη μηχανή του και δε διστάζει ν απολαύσει με την ίδια και ίσως και μεγαλύτερη ευχαρίστηση ένα ¨βρομιάρικο¨ σουβλάκι απ ένα καλομαγειρεμένο πιάτο gourmet . Όταν ανακαλύψουν πως μοιράζονται την ιδία γυναίκα θα βάλουν τα δυνατά τους δηλαδή τη φαντασία τους στη μαγειρική και σαν σύγχρονοι μονομάχοι θα πολεμήσουν για την καρδιά της αγαπημένης τους .

Η ταινια είναι ουσιαστικά μια κινηματογραφική μεταφορά του πικάντικου ελληνικού best seller του Ανδρέα Στάϊκου που κυκλοφόρησε το 1998 και έχει μεταφραστεί μέχρι σήμερα σε 14 γλώσσες . Το 2002 είχε μεταφερθεί και στο θεατρικό σανίδι σε σκηνοθεσία της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.

Ο Γιωργος Χωραφάς για μια φορά ακόμα αποδεικνύει έμπρακτα το πόσο μεγάλος ηθοποιός είναι ασχέτως αν η ελληνική του προφορά αρχικά ξενίζει το θεατή κάτι που στη συνέχεια δένει απόλυτα με το σενάριο αφού υποδύεται ένα ΣΕΦ που διαπρέπει στη Γαλλία και στην Αμερική. Μαρκουλάκης απολαυστικός πάντα σ ένα ρόλο που του κάθετε γάντι. Η Κάτια τώρα ( αχ Κάτια) μπορεί να λένε οι κακές γλώσσες ότι είναι ατάλαντη , ότι δε μπορεί ν αρθρώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση κλπ κλπ . Ε και ? ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΌΛΑ ΑΥΤΑ? Και πες ότι έχουν δίκιο , υπάρχει περίπτωση να παρατηρήσει κανείς κάτι τέτοιο στην ταινία? Σας πληροφορώ πως ούτε μια στο εκατομμύριο παρ όλο που το βλέμμα του αρσενικού θεατή δεν ξεκολλά ούτε δευτερόλεπτο από πάνω της .

Μη διστάσετε να τη δείτε , Είναι απολαυστική , στιλάτη , δροσερή , έξυπνη, προκλητική και διασκεδαστική . Εμένα ΜΕ άρεσε ΣΕ λέω

Δεν υπάρχουν σχόλια: