Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Martyrs




ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Εναλλακτικός τίτλος: Μια πονεμένη ιστορία

Τόπος : Γαλλία

Χρόνος: 2008

Είδος: αρρωστημένης φαντασίας

Μάστορας: Μεγάλος

Παίχτες: Κατι γκομενάκια μπουκιά και συχώριο

Κρατάει: Μέχρι το τέλος


Τι να πούμε γι αυτό το αριστούργημα της 7ης τέχνης . Ο μερακλής καλλιτέχνης απογυμνώνει τους πρωταγωνιστές εντελώς όμως , αφήνοντας τους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους αβίαστα η και με τη βία . Και σας πληροφορώ πως κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο .


Όσο περισσότερος ο πόνος τόσο το καλύτερο


Μια πιτσιρίκα δραπετεύει από ένα υπόγειο όπου ήταν αλυσοδεμένη για ένα ολόκληρο χρόνο χωρίς λόγο κι αιτία . Μετά από χρόνια το κοριτσάκι αυτό γίνεται γυναικάρα και αποφασίζει να πάρει εκδίκηση απ τους βασανιστές της . Μπουκάρει λοιπόν στο σπιτικό τους και τους κάνει φτερά και πούπουλα . Την τσακώνουν όμως και εκεί είναι που ξεκινάνε τα ωραία. Που σε πονά και που σε κόφτει


Πέρα από την πλάκα η ταινία είναι ένα εξαιρετικό δείγμα του συγχρόνου Γαλλικου σινεμά πάντα βέβαια για το είδος της. Ποιο είναι αυτό? Ουσιαστικά πρόκειται για ταινία splatter. Splatter όμως που αποκτά άλλη διάσταση τα τελευταία χρόνια όταν παράγεται από Γάλους . Είναι τόσο σκληρό που δύσκολα το αντέχει ο μέσος θεατής που βλέπει κανα θριλερακι για να περάσει την ώρα του . Είναι τοσο αρρωστημένο που αρνείται ο κοινός νους να το συλλάβει. Παρόμοιες ταινίες που είδαμε πρόσφατα και πάλι από τη Γαλιά ηταν το ΜΕΣΑ ΜΟΥ και το ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΣΑΡΚΑ .Το πρώτο το σταμάτησα δύο φορές για να ξεδιπλώσω το στομάχι που έγινε κουβάρι απ το σφίξιμο. ΘΑ μου πείτε τώρα αυτό καλό είναι? Δεν ξέρω αν είναι καλό η κακό , αυτό που ξέρω είναι ότι οι ¨μάστορες¨ έκαναν κάτι και το έκαναν καλά. Τώρα είναι στην κρίση του καθενός αν θέλει να βλέπει τόση μα τόση βία μέσα σε 2 ώρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: