Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

περι AVATAR mania



Μια μεγάλη ταινία? Ένα καλοστημένο show? Ένα μεγάλο διαφημιστικό clip για την τεχνολογία του 3D? Ίσως και όλα μαζί ίσως και όχι .

Ας τα πάρουμε όμως απ την αρχή και όπως τα είδα εγω . Από τις πρώτες κιόλας στιγμές ο θεατής καθηλώνεται στην κυριολεξία από την εικόνα που με πρωτόγνωρο τρόπο ξεπηδά απ το πανί και παίρνει 3 διαστάσεις. Άλλες σκηνές απλά καλές και άλλες να που βγάζουν το μάτι. Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή ίσως και να νοιώσετε μια σχετική κούραση στα μάτια αφού το παιχνίδι αυτό του μη φυσιολογικού ¨Βάθους¨ της εικόνας σε συνδυασμό με τι σχετική θολούρα που υπάρχει ώρες ώρες αναγκάζει το θεατή να βγάλει τα γυαλιά έστω και για λίγο . Ναι είναι εντυπωσιακό αυτό που βλέπουμε αλλά θέλει ακόμα αρκετή δουλεία – επεξεργασία για να πούμε ότι είναι τέλειο και ότι θα θέλαμε να βλέπουμε στο μέλλον μόνο έτσι 3D .

Στα της ταινίας τώρα .

Δυστυχώς όπως είπα και παραπάνω η ταινία μου θύμιζε περισσότερο μια προώθηση του D στο κοινό παρά κινηματογράφο. Σενάριο υποτυπώδη και αναμενόμενο , τα μηνύματα που και καλά περνάει επιφανειακά και ρηχά .Μια κλασική ¨αμερικανια ¨με δήθεν ανησυχίες και αυτοκριτική . . Αν η ταινία δεν ήταν 3D δεν ξέρω ποια θα ήταν η τύχη του . Το έχουμε δει άπειρες φορές το παραμύθι . Κατά τα αλλά super . Και τα Popcorn νόστιμα , και η coke μια χαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: