Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Το Φιλί της... Ζωής



Άλλη μια μέτρια ελληνική ταινία
Έτος : 2007 Χώρα: Ελλάδα Διάρκεια : 113’ Είδος: και καλά κωμωδία Σκηνοθεσία : Νίκος Ζαπατίνας Παίζουν ( με τα νεύρα μας) Κατερίνα Παπουτσάκη, Λαέρτης Μαλκότσης και ο ΘΕΜΑΣ Εικόνα : 1,85:1 Ήχος: D.D & DTS

Πολύ κακό για το τίποτα , μια ταινία που πήγε αρκετά καλά έως πολύ καλά στις αίθουσες κι αυτό χάριν του ΘΕΜΟΥ και της κακής νοοτροπίας του έλληνα θεατή . Και εξηγούμαι γι αυτό

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ελληνικές παραγωγές να κάνουν έως και τρελά εισιτήρια μόνο και μόνο επειδή σε αυτές εμφανίζονται πρόσωπα της τηλεόρασης . Κάτι ιδιαίτερα λυπηρό καθώς αποδεικνύει ότι ο μέσος έλληνας δεν βλέπει πλέων κινηματογράφο αλλά τηλεόραση , και όταν πάει στην μεγάλη αίθουσα θέλει και πάλι να βλέπει τηλεόραση .
Αν είναι δυνατόν , να πάω σινεμά και να επιλέξω να δω μια ταινία με κριτήριο τον ΘΕΜΟ . Ποιόν τον Θέμο. Ας το αφήσω όμως καλύτερα γιατί θα βγάλω κακία και δεν το θέλω .

Κρίμα για τον Ζαπατίνα που πριν από μερικά χρόνια α μας έδειξε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία με το ¨ένας κι ένας & ΕΦΑΠΑΞ

Ο Πασχάλης είναι ένας γεωπόνος, γύρω στα 30 του, από το Αγρίνιο. Η αναζήτηση για δουλειά τον έφερε στην Μήλο κι εκεί βρήκε την Ανθούλα, γυναίκα που σκοπεύει να παντρευτεί.
Οι ετοιμασίες για το γάμο τους φτάνουν προς το τέλος τους: μένει μόνο να παραληφθούν οι λαμπάδες και οι μπομπονιέρες. Ο Πασχάλης πάει να τις πάρει από το πλοίο της γραμμής όταν «δένει» στο λιμάνι, μια σειρά από συγκυρίες, όμως, τον... εγκλωβίζουν πάνω στο καράβι, ενώ αυτό εγκαταλείπει τη Μήλο!
Κι όχι μόνο αυτό: το κοντινότερο νησί στο οποίο μπορεί να κατέβει είναι η Σίφνος!
Και ξεκινάει και απεργία λιμενεργατών, πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στη Μήλο για τον προγραμματισμένο για την Κυριακή γάμο του, όταν βρισκόμαστε ήδη στο Σάββατο!
Μέσα στην απελπισία του, γνωρίζει τη Ζωή, μια όμορφη κοπέλα που κατεβαίνει επίσης στη Σίφνο. Η Ζωή λυπάται τον Πασχάλη αλλά, παραδόξως, έλκεται κιόλας από αυτόν. Προσφέρεται να τον βοηθήσει. Και μέσα στην ατυχία του, στον Πασχάλη συμβαίνει κάτι ακόμα καλό: γνωρίζει ένα ζευγάρι που είναι διατεθειμένο να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να τον βοηθήσει να επιστρέψει εγκαίρως στη μέλλουσα σύζυγό του.
Όλες οι πιθανές λύσεις πέφτουν στο τραπέζι: από ταχύπλοο μέχρι... ελικόπτερο! Ο Πασχάλης, όμως, δεν φτάνει στον προορισμό του.
Σε όλο αυτό το διάστημα, η Ζωή συμπεριφέρεται παράξενα. Η αληθινή της ταυτότητα και κυρίως ο πραγματικός σκοπός της επίσκεψής της στη Σίφνο δεν είναι αυτοί τους οποίους δίνει. Αλλά και ο Πασχάλης μπερδεύεται ολοένα και περισσότερο.
Λίγο παραπάνω κρασί και θα δει τη Ζωή με άλλο μάτι. Και οι ανατροπές θα είναι συνεχείς και αναπάντεχες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: