Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

The Conjuring


Το κάλεσμα

Σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν

Παίζουν:Πάτρικ Γουίλσον, Βέρα Φαρμίγκα, Λίλι Τέιλορ

Είδος: Μεταφυσικού τρόμου 
 
Ο Ρότζερ επενδύει τις οικονομίες μιας ζωής στην αγορά ενός νεοκλασικού αρχοντικού σε μια ερημική περιοχή του Ρόουν Άιλαντ όπου και μετακομίζει με την οικογένεια του. Όπως λοιπόν σε όλα τα καλά θρίλερ, έτσι κι εδώ το σπίτι αυτό δεν ήταν εντελώς ακατοίκητο , κάτι που πολύ σύντομα ανακαλύπτουν οι νέοι του ένοικοι. Όταν τα υπερφυσικά φαινόμενα γίνονται εντονότερα
και μη μπορώντας να κατανοήσουν αλλά και ν αντιμετωπίσουν την κατάσταση , καλούν τους ιδικούς σε μεταφυσικά θέματα Εντ και Λορέιν. Το διάσιμο ζευγάρι με το πλούσιο βιογραφικό φτάνει στο στοιχισμένο σπίτι και απ την πρώτη κιόλας στιγμή διαπιστώνει πως κάτι δεν πάει καλά με την έπαυλη της οικογενείας του Ροτζερ. Ένα παλιό και καλά κριμένο μυστικό του σπιτιού αρχίζει σιγά σιγά ν αποκαλύπτεται κάνοντας τη ζωή των νέων ενοίκων ολοένα και δυσκολότερη. Επιτελούς ένα θρίλερ με στοιχισμένο σπίτι διαφορετικό απ όλα τ άλλα. Θα μπορούσαμε να πούμε πως εδώ το POLTERGEIST συνάντα τον Εξορκιστή αλλά και τον τρόμο στο Αμιτιβιλ.

Μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα όσο και απίθανο κι αν μοιάζει αυτό. Το γεγονός αυτό την κάνει ακόμα πιο τρομακτική και βάζει το θεατή σε σκέψεις μετά το πέρας της ταινίας, για να μην πούμε ότι χάνει τον ύπνο του. Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο αφού πίσω απ την ταινία βρίσκεται ο κύριος James Wan, ο άνθρωπος που δημιούργησε το Saw και το Insidious . Εδώ μεταφέρει επί της οθόνης μια από τις πολλές ιστορίες με δαιμονικές οντότητες από το αρχείο των ερευνητών Ed και  Lorraine Warren και καταφέρνει να σπάσει στην κυριολεξία τα ταμεία κάνοντας 50εκ δολάρια σε μόλις ένα τριήμερο στην Αμερική. 

Διαβάστε εδω την πραγματική ιστορια  http://www.historyvshollywood.com/reelfaces/conjuring.php



Δεν υπάρχουν σχόλια: