Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΑΛΠΕΙΣ


      A Λ Π Ε Ι Σ      

Ελλάδα 2011
Eίδος : Κοινωνικό δράμα
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Πρωταγωνιστούν : Αγγελική Παπούλια , Άρης  Σερβετάλης , Τζόνι Βεκρής
Διάρκεια: 93'

Στο επίκεντρο της ιστορίας μας μια ιδιόρρυθμη ομάδα τεσσάρων ανθρώπων με την ονομασία ΑΛΠΕΙΣ που απαρτίζεται από μια νοσοκόμα , έναν τραυματιοφορέα, μια αθλήτρια και του προπονητή της . Σαν στόχο τους έχουν ν' αντικαθιστούν πεθαμένους ανθρώπους σε εντολή πελατών – συγγενών των εκλιπόντων. Αρχηγός αυτής της ομάδας ο τραυματιοφορέας η ο αυτοαποκαλούμενος και ως Mont Blanc. Οι κανόνες είναι απλοί και σαφείς και οφείλουν όλα τα μέλη της ομάδος να τους τηρούν χωρίς παρεκκλίσεις και με στρατιωτική υπακοή . Υπακοή στις εντολές των πελατών τους. Η Νοσοκόμα όμως κάποια στιγμή δεν ακολουθεί τους κανόνες και η κατάσταση εκτροχιάζεται σα τρένο στην κατηφόρα με σπασμένα τα φρένα .

Η τελευταία δημιουργία του πολυσυζητημένου Έλληνα δημιουργού που κατάφερε με τον Κυνόδοντα του μετά από πολλά χρονιά να οδηγήσει την ελληνική κινηματογραφία στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού και στην απονομή των βραβείων OSCAR αλλά και φυσικά σε σαρία κινηματογραφικών φεστιβάλ στον κόσμο .
Οι Άλπεις ακολουθούν πιστά τη νέα σχολή σινεμά που ο ίδιος ο Λανθιμος δημιούργησε πριν από 2 χρόνια . Δεν είναι μια ταινία που θα λατρέψουν όλοι . Αντίθετος είναι απ αυτές που α διχάσουν το θεατή και θα βρουν σ αυτόν τον μεγαλύτερο φανατικό θαυμαστή καθώς και τον ορκισμένο εχθρό.   


Δεν υπάρχουν σχόλια: