Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Everything Must Go




Everything Must Go
Τέλος κι Αρχή
ΗΠΑ 2011
Είδος: Δραματική κωμωδία
Σκηνοθεσία:
Πρωταγωνιστούν : Will Ferrell, Rebecca Hall, Michael Pena
Διάρκεια : 96’

Η πιο παρεξηγημένη ταινία της χρονιάς αναμφισβήτητα είναι αυτή εδώ αφού και μόνο το όνομα του πρωταγωνιστή φτάνει και περισσεύει για να παραπλανήσει το υποψήφιο κοινό . Απ τη μια αυτοί που αρέσκονται στο γνωστό γκαφατζιδικο στιλάκι του Will θα φάνε μια ¨ήτα¨ καθώς η ταινία δεν είναι χοντροκομμένη κωμωδία όπως μάλλον θα περίμεναν και απ την άλλη αυτοί που δεν τον αντέχουν ούτε σε δίλεπτο trailer θ αποφύγουν μοιραία να τη δουν έχοντας ίσως χάσει μια άκρως διαφορετική ερμηνεία του και ενδεχομένως μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία . δεν είναι η πρώτη φορά όμως που ο Will Ferrell μας εκπλήσσει με το υποκριτικό του ταλέντο ( ναι έχει απ αυτό) .
Τον έχουμε δει να παίζει πριν μερικά χρόνια στο υπέροχο πιο παράξενο κι απ το παράξενο όπου στην κυριολεξία έδωσε ¨ρέστα . εδώ έχουμε να κάνουμε με μια γλυκόπικρο φιλμ που ενώ δεν φτάνει στα επίπεδα του Stranger than fiction και παρ όλο που το σενάριο σε κάποιες στιγμές κολλά λίγο παραπάνω απ όσο θα χρειαζόταν , καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο μέχρι τέλους . Κι αυτό κατά μεγάλο μέρος οφείλεται όπως είπαμε και παραπάνω στην υποκριτική ικανότητα του πρωταγωνιστή.

Το πάθος του με το αλκοόλ φαίνεται πως δεν τον έχει εγκαταλείψει και κάνει την επανεμφάνιση του μετά από αρκετό καιρό. Η ζωή του καταστρέφετε , η γυναίκα του τον εγκαταλείπει , απολύεται απ τη δουλεία του και βλέπει τον κόσμο να χάνετε απ τα ποδιά του. Στα πόδια αυτά όμως θα προσπαθήσει να στηριχθεί και να διεκδικήσει εκ νέου όλα αυτά που του στέρησε το αλκοόλ . Στη προσπάθεια του αυτή καταλυτικό ρόλο θα παίξει ένας νέος γείτονας . 



Δεν υπάρχουν σχόλια: