Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

52o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Μέρα δεύτερη

Μέρα δεύτερη ( Σάββατο)  
Το πρωί είχαμε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του Alexander Payne . Ο σκηνοθέτης φανερά συγκινημένος που βρήκατε και πάλι στην πατρίδα του δήλωσε μεταξύ άλλων  πως  επιθυμία του είναι κάποια στιγμή να κάνει μια Ελληνική ταινία για τους έλληνες.

Superclasico  (Δανία )

Του Ole Christian Madsen  

Ο Madsen είναι ένας εκ των τιμώμενων δημιουργών του 52ου  φεστιβάλ  καθώς  θα προβληθούν  σ αυτό όλες του οι ταινίες . Ταλαντούχος και με σημαντικές δουλειές στην καριέρα του αποτελεί τον νέο κινηματογραφικό εκπρόσωπο  της χώρας του ανέδειξε τον Lars Von Trier  αλλά  και τον Thomas Vinterberg.  


Ο Κριστιαν διατηρεί κάβα ποτών αλλά οι δουλειές δεν πάνε καθόλου καλά . Το ίδιο άσχημα όμως εξελίσσεται και η υπόλοιπη ζωή του . Η Γυναίκα του τον εγκατέλειψε για τα μάτια ενός πετυχημένου ποδοσφαιριστή που ζει στην Αργεντινή . Ο Κριστιαν μαζί με τον 17χρονο γιο του  θα ταξιδέψει μέχρι το Μπουένος Αιρες  όπου υποτίθεται θα έπαιρνε την υπογραφή της γυναίκας του για το διαζύγιο . Στην πραγματικότητα όμως  αυτό που  θέλει είναι να την κερδίσει ξανά .  Ουσιαστικά πρόκειται για μια κωμωδία άρτια δουλεμένη απ όλες τις απόψεις 


 




Δεν υπάρχουν σχόλια: