Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008

3:10 TO YUMAΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΕΝΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΥΜΑ

Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2007 Διάρκεια: 122 Είδος: Γουέστερν Σκηνοθεσία: James Mangold Πρωταγωνιστούν
: Christian Bale, Russell Crowe, Peter Fonda

Εικόνα: 2,40:1
Ήχος
: D.D 5,1

Μια ταινία που μου άφησε ανάμικτα συναισθήματα . Με κύριο συστατικό της την δράση και τους χαρακτήρες της μας παρασύρει σε μια διαδρομή προς την καταδίκη ενός ουσιαστικά κρατούμενου που συνοδεύετε μέχρι τις φυλακές της Γιούμα . Πολύ πιστολίδι , ένας πολύ καλός Bale, ένας μέτριος Crowe κι ένα σκηνικό βγαλμένο από την εποχή των καλών spaghetti western του Leone. Παρ όλα αυτά ένοιωθα συνεχώς πω κάτι της έλειπε .

Βλέπετε πάντως άνετα και μάλιστα αρέσει κιόλας χωρίς όπως είπα παραπάνω να είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο .

Αριζόνα, μετά τον Αμερικάνικο Εμφύλιο.
Ο Νταν Έβανς, βετεράνος του πολέμου, που έχει ως «ενθύμιο» ένα σακατεμένο πόδι, προσπαθεί να κάνει το ράντζο του να ορθοποδήσει. Πήγε εκεί με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά του για λόγους υγείας του πιο πιτσιρικά γιου. Όμως, από τη μία η παρατεταμένη ξηρασία και από την άλλη η περίπτωση να περάσει ο σιδηρόδρομος από την περιοχή, πράγμα που αυξάνει την τιμή του ράντζου, τον έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη οικονομικά θέση. Πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να τον διώξουν από εκεί…
Ο Νταν έχει μια ευκαιρία να σωθεί: συλλαμβάνεται ο Μπεν Γουέιντ, επικηρυγμένος ληστής που με τη συμμορία του έχει ρημάξει τα τρένα. Χρειάζεται, όμως, να μεταφερθεί από το Μπίσμπι στο Κοντένσιον, την πιο κοντινή πόλη με σιδηροδρομικό σταθμό. Τελικός προορισμός, η Γιούμα της Αριζόνα, ώστε εκεί να δικαστεί από το ομοσπονδιακό δικαστήριο. Και προφανώς, να καταδικαστεί με τη θανατική ποινή. Χρειάζεται συνοδεία για να μεταφερθεί ο Μπεν στο Κοντένσιον, συνοδεία που έχει καλή χρηματική αμοιβή.
Ο Νταν βρίσκει την ευκαιρία να ξεχρεώσει. Έτσι, συνοδεύει τον Γουέιντ μαζί με άλλους. Στο τριήμερο ταξίδι τους, όμως, θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά: ινδιάνους Απάτσι, εργάτες στο σιδηρόδρομο που επιζητούν εκδίκηση και κυρίως, τα μέλη της συμμορίας του Γουέιντ που θέλουν να τον απελευθερώσουν. Όσο πλησιάζει το τέλος, οι δύο άντρες με τις αντιδιαμετρικές ηθικές αξίες, αναμετρώνται και ανακαλύπτουν μια απρόσμενη συγγένεια.
Η προσπάθεια του Νταν Έβανς να σώσει το ράντζο του γίνεται τελικά μια ευκαιρία να δικαιώσει τον εαυτό του, τόσο στα μάτια της οικογένειάς του όσο και στα δικά του, και να μάθει στο γιο του τη σημασία του να είσαι πραγματικός άντρας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: