Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

A Friend of Mine

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ
(Ein Freund von Mir)
Χώρα
: Γερμανία
Έτος:2006
Διάρκεια: 84
Είδος : Κοινωνική κομεντί
Σενάριο
- Σκηνοθεσία : Sebastian Schipper
Πρωταγωνιστούν:
Daniel Bruhl, Jurgen Vogel
Εικόνα
: 1,75:1
Ήχος
: D.D 2.0

Μια υπέροχη ανθρώπινη ιστορία που μας έρχεται από ένα γερμανό νέο σκηνοθέτη ( δεύτερη ταινία του )και με πρωταγωνιστή τον γνωστό μας νεαρό του GOODBYE LENIN & Οι ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΣΑΣ ΕΊΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ.


Ο Καρλ δεν έχει φίλους. Ζει μόνος του σε ένα περιποιημένο διαμέρισμα.
Και ζει για να δουλεύει. Στη δουλειά του είναι καλός. Μάλιστα, αναγνωρίζεται δημοσίως για τα επιτεύγματά του και βραβεύεται για αυτά.
Ποια είναι η δουλειά του; Εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρία. Έχοντας σπουδάσει μαθηματικά, έχει σχεδιάσει ένα μοντέλο που μπορεί να «προβλέπει» το ρίσκο σε συγκεκριμένες περιστάσεις. Θεωρητικά, το μοντέλο του είναι άψογο, στην πράξη, όμως; Το αφεντικό του θέλει να διαπιστώσει την λειτουργικότητά του. Έτσι, στέλνει τον Καρλ να δουλέψει σε ένα γκαράζ αυτοκινήτων. Ο Καρλ προσλαμβάνεται ως ένας ακόμα άνεργος, κρύβοντας την πραγματική του ταυτότητα.
Την ίδια μέρα, μαζί του, προσλαμβάνεται και ο Χανς. Ο Χανς είναι τόσο εξωστρεφής όσο εσωστρεφής είναι ο Καρλ. Θα προσπαθήσει πιεστικά να γίνει φίλος του. Ο Καρλ, που δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιες «επιθέσεις», θα αμυνθεί και δεν θα χάσει την ευκαιρία να δείξει την ενόχλησή του. Κατά βάθος, όμως, του αρέσει η παρέα του Χανς. Όταν ο Καρλ γνωρίσει την Στέλε, η κατάσταση μπερδεύεται. Η Στέλε είναι αεροσυνοδός και γκόμενα του Χανς. Δεν έχει κανένα πρόβλημα, όμως, να την παραχωρήσει στο φίλο του…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KEEP WALKING !!! SEVEN ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ :)

Potakidis Konstantinos είπε...

Thanks ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Σας περιμένουμε ποιο ενεργούς .
Γράφετε βρε κάνα σχόλιο , τσάμπα είναι .