Τετάρτη 20 Ιουνίου 2007

CULT MOVIES ΙΙΟΥΝΙΟΣ 2007


Περάστε κόσμε . Έχω πράμα που σαλεύει. Τέτοια κελεπούρια δεν θα βρείτε πουθενά . Ταινίες για όλα τα γούστα , για μερακλήδες , για πιπίνια, για κουλτουριάρηδες, για φαντασμένους , ξεφωνημένους . Πράμα να δουν τα μάτια σας. Ε τι διάολο ότι κι ότι θα σας πρότεινα? Τώρα μεταξύ μας μπορεί κάποιες από αυτές να μη είναι και πολύ σόι έχουν όμως την πλάκα τους και νιώθω την υποχρέωση να τις προβάλω με όλο τον δέοντα σεβασμό που τις αρμόζει. Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευτο.


Κάτι να καίει
Pledge This!
Εναλλακτικός τίτλος: Πήραν φωτιά τα σκέλια μου
Έτος: 2006
Μαχαλάς: μαντέψτε
Είδος: Μοναδικό
Μάστορας: Γουίλιαμ Χέ(ι)στον , Στάντφορτ Χάρισον
Παίχτες : Πάρις Χίλτον κα μια ντουζίνα κατώτερης καλλιτεχνικής αξίας από την κούκλα μας.
Κρατάει : ευτυχώς η δυστυχώς μόνο 91 λεπτά


Τι να πούμε γι αυτό το θεϊκό πλάσμα , την μοναδική , την ανεπανάληπτη, την τεραστίων διαστάσεων ταλεντάρα και ότι βάνει ο νους σας. Μια άνευ προηγουμένου ερμηνεία που θα σας καθηλώσει στην τουαλέτα η στο μπιντέ σας. Θα σας σηκώσει η τρίχα (και ότι άλλο βάνει ο νους σας) σας λέω Και να σκεφτείτε ότι παίζει ελάχιστα ( με ότι βρει μπροστά της) . Βέβαια αν έπαιζε καθ όλη την διάρκεια του φιλμ υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να κλείσετε την τηλεόραση καθώς τόση συγκίνηση δεν αντέχετε αδέρφια μου. Είναι και καλοκαίρι.

Η σκύλα που έγινε σκυλάρα. Η Πάρις όπως δεν την έχετε ξαναδεί.

Ένα super μωρό του κολεγίου με πλούσια υλικά και ότι βάνει ο νους σας αγαθά ελέη χρήζετε αρχηγός της αδελφότητας του σχολείου της . Ξέρετε αυτές οι ξενέρωτες πλην γκομενάρες των αμερικάνικων κολεγίων που τα κάνουν όλα και συμφέρουν. Η θέση της αυτή όμως θα της δημιουργήσει προβλήματα απ’ τον ανταγωνισμό που θα κάνε τα πάντα για να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Το κορίτσι μας όμως δεν μασάει από κάτι τέτοια και αντεπιτίθεται με όλα τα δυνατά της όπλα. Ποια είναι αυτά ? θα σας αφήσω να τα ανακαλύψετε αν και δεν χρειάζεται και πολύ φαντασία γι αυτό. Βλέπετε έχει πείρα το κορίτσι από στρίμωκολες καταστάσεις καθώς πρόσφατα έκτισε και ποινή φυλάκισης σε σκληρό σωφρονιστικό ίδρυμα .




Οι Αγγελιοφόροι
The Messengers
Εναλλακτικός τίτλος: Πωλείται βίλα με όλα τα κομφόρ
Έτος: 2006
Μαχαλάς : ΗΠΑ
Είδος: φοβητσιάρικο
Μάστορας: αδερφοί Πανγκ
Παίχτες : Τζόν Κορμπέτ, Γουίλιαμ Ντέιβις
Κρατάει : 90 λεπτά


Οι γνωστοί ματάκηδες αδερφοί Πανγκ επιστρέφουν με την πράσινη κάρτα στην κωλοτσέπη και στήνουν ένα φιλμ τρόμου σε αμερικάνικο έδαφος , για την ακρίβεια στον Καναδά . Αν και αρχικά θα πεις ότι βλέπω μια απ τα ίδια , σιγα σιγά αναθεωρείς καθώς μπορεί το story να εξελίσσεται σ ένα στοιχειωμένο σπίτι , η σκηνές τρόμου όμως έχουν αυτό το κάτι που κάνει την διαφορά . Εν ολίγοις το στιλ των δυο αυτών ασιατών ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά καθώς ο τρόμος δεν διαρκε΄1 – 2 δευτερόλεπτα αλλά 6 – 7 κάτι που ξέρουν καλά να κάνουν οι σχιστομάτιδες .

Νομίζατε ότι τα έχετε δει όλα, ότι είστε ειδήμονες στο θρίλερ? Καλά κάνετε.

Μια οικογένεια αγοράζει μια παλιά βίλα με σκοπό να εγκατασταθεί μόνιμα ( τι πρωτότυπο) Ο μπαμπάς αξιοποιεί το χωράφι σπέρνοντας ηλιοτρόπια ( και ‘όχι καλαμπόκια που συνηθίζεται στις ταινίες τρόμου. Παίρνει και στην δούλεψη του έναν περίεργο ντόπιο που αρχικά φαίνεται να έχει όρεξη για δουλειά . Η Κόρη νιώθει ότι κάτι δε πάει καλά με το σπίτι και το κελάρι του. Ο μικρός γιος βλέπει κάτι περίεργες σιλουέτες αλλά δεν μπορεί να το μεταφέρει στην οικογένεια καθώς δεν μιλάει ακόμα. Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται ακόμα πιο περίεργα όταν το κτήμα κατακλύζεται από μαύρα τεράστια κοράκια με άγριες διαθέσεις.

Ghost Rider
Εναλλακτικός τίτλος. : Όταν τα λεφτά είναι πολλά η ουσία πάει περίπατο καβάλα στ άλογο.
Έτος: 2007
Μαχαλάς: ΗΠΑ
Είδος: καλοστημένη μπαρούφα
Μάστορας: Μαρκ Στίωεν Τζόνσον Μπέιμπι Σαμπού.
Παίχτες: Νικόλας Κέιτζ , Εύα Μέντερς, Γουές Μπέντλεϊ , Πίτερ Φόντα.
Κρατάει: 114’

Ξεχάστε τον Λουκι Λούκ τον μοναχικό καβαλάρη . Εδώ το παλικάρι μας ( ηθοποιάρα ) καβαλά την μηχανή του και βγάζε φωτιές. Είναι και πετσί και κόκαλο και τα παίζει και ωραίος. Αφού βλέπουν ότι οι σούπερ ήρωες των κόμικς που μεταφέρονται στην μεγάλη οθόνη πουλάν τρελά , και αφού ξεζούμισαν τους διάσημους ανά την υφήλιο , βαλαν τώρα στο παιχνίδι και αυτούς που παίζουν στη Β κατηγορία. Κότσάρουν και ένα τρανταχτό όνομα για πρωταγωνιστή και όλα καλά κι ωραία . Κι εμείς οι απανταχού σινεφίλ τρομάρα μας τρέχουμε και ακουμπάμε τον οβολό μας . Η αλήθεια είναι ότι το εργάκι βλέπετε κα μάλιστα ευχάριστα αλλά αν δεν γκρινιάξω και λίγο τι στο διάολο κουλτουριάρης το παίζω.

Καβάλα πάει στην εκκλησία , καβάλα προσκυνάει.

Ο Τζόνι θα πουλήσει την ψυχή του στον διάβολο με αντάλλαγμα ο δεύτερος ν αφήσει τον πατέρα του να ζήσει. Χρόνια αργότερα ο ακατονόμαστος επιστρέφει και ζητά να εισπράξει την αμοιβή του . Τώρα ο άμοιρος ο Τζόνης μετατρέπετε σε εκτελεστικό όργανο του ακατονόμαστου και πρέπει να σκοτώσει για πάρτη του 1000 ανθρώπους. Καβάλα στην πύρινη μηχανή του κα με ένα κεφάλι γεμάτο χρυσάφι ( από αλλού είναι αυτό ) φωτιά ήθελα να πω θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να νικήσει το κακό και να σώσει τον πλανήτη από της βουλές του . Ξύπνησε βλέπετε ο αμερικάνος μέσα του.

Αίσθηση του Φόβου
After
Εναλλακτικός τίτλος: κλαϊ μαιν
Έτος: 2006
Μαχαλάς: ΗΠΑ
Είδος: ντρέπομαι πολύ να το χαρακτηρίσω
Μάστορας: Αφήστε το καλύτερα σας λέω.
Παίχτες: Εδώ είναι που το αφήνουμε τελείως
Κρατάει: 75 μαρτυρικά λεπτά


Ήταν κάποτε ένας ακαμάτης που βολόδερνε όλη μέρα χωρίς λόγο κι αιτία. Το μυαλό του σκούριασε και μετά βίας μπορούσε να σκεφτεί. Μερικές από τις σκέψεις αυτές ήταν και το να γίνει σκηνοθέτης. Ξυπνάει λοιπόν ένα πρωί – βράδυ δεν έχει καμία σημασία και αποφασίζει να γυρίσει μια ταινία. Μαζεύει και κάτι ταλαντούχα παιδιά οσκαρικών προδιαγραφών που περνούσαν από μπροστά του , γράφει κι ένα σενάριο σε μια χρησιμοποιημένη χαρτοπετσέτα που την έφερε την στιγμή εκείνη ο άνεμος και σε μια ωρίτσα άντε και 10 λεπτά έτοιμη η ταινία.

Μετά το πέρας της ταινίας έχετε κάθε λόγο να σπάσετε το dvd σας.

Ακούστε τώρα πως έχει το story . Μια παρέα τρελαμένων X-treme αδρεναλινάκιδες εξερευνούν τα πιο περίεργα κτίρια και κτίσματα του κόσμου . Τελευταία τους αποστολή το μετρό της Μόσχας. Ένα από τα παλαιότερα μετρό στον πλανήτη που κρύβει πολλούς κινδύνους και μυστήρια. Άντε και πολλά σας είπα.

Η Μεγάλη Στιγμή του Ρόμπερτ Καρμάικλ
The Great Ecstasy of Robert Carmichael
Εναλλακτικός τίτλος: Η μικρή στιγμή του Ρόμπερτ Καρλάϊ
Έτος: 2005
Μαχαλάς: Ηνωμένο αδερφάτο
Είδος: Ανεξάρτητο εξαρτημένο.
Μάστορας: Τόμας Γκλέϊ
Παίζουν: Ντάνυ Ντάιερ , Μιράντα Γουίλσον
Κρατάει: 94’

Μην σας ξεγελά ο τίτλος . Η ταινία είναι εξαιρετική με ένα έξυπνο σενάριο που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρων του θεατή μέχρι τέλους. Βέβαια για να είμαι πιο δίκαιος το φιλμ δεν απευθύνεται στον μέσο θεατή που αρέσκετε σε ταινιούλες του Hollywood με τα λαμπερά ονόματα και το ιλουστρασιόν περίβλημα. Ένας σχετικά εκπαιδευμένος θεατής θα την απολαύσει . Για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε.

Όταν τα κακά παιδία γίνονται κωλόπαιδα

Τρεις φίλοι θα μπλέξουν χωρίς να το καταλάβουν σε ένα ταξίδι του υποκόσμου χωρίς επιστροφή . Το ένα φέρνει τα άλλο με αποτέλεσμα να προβούν σε μια αποτρόπαια πράξη που θα ταράξει όλη την μικρή κοινωνία της επαρχιακής πόλης που ζουν.



1 σχόλιο:

litsa είπε...

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΑΡΜΑΙΚΛ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ : ΤΑ ΗΣΥΧΑ ΠΟΤΑΜΑΚΙΑ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ...