Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Rum Diary



        Rum  Diary      
  Μεθυσμένο  ημερολόγιο  
ΗΠΑ 2011
Είδος : Βιογραφία
Σκηνοθεσία : Bruce Robinson
Πρωταγωνιστούν : Johnny Depp, Aaron Eckhart, Michael Rispoli
Διάρκεια: 120'

O Paul Kemp(Johnny Depp) ζει και εργάζεται στη Ν. Υόρκη. Η ζωή αυτή όμως δεν είναι αυτή που ονειρεύονταν . Έτσι μια μέρα θα τα βροντήξει όλα και μεταναστεύει στο Πουέρτο Ρίκο όπου και θα εργαστεί ως δημοσιογράφος σε μια άθλια και υπό διάλυση τοπική εφημερίδα . Συγκατοικεί μ έναν ρεπόρτερ που παράλληλα ασκεί και το επάγγελμα του μπεκρή πίνοντας το αυτοσχέδιο ρούμι που κατασκευάζει . Θέλοντας και μη ο Paul θα βρεθεί να πίνει ότι βρεθεί στο ποτήρι του και όχι μόνο. Κάποια στιγμή θα προσκληθεί από έναν άπληστο μεσίτη της περιοχής για να δουλέψει γι αυτόν . Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν ο Paul υποκύψει στο λάγνο βλέμμα και τις ερωτικές προκλήσεις της σαγηνευτικής ερωμένης του μεσίτη .

Μια πλέον αναμενόμενη ταινία απο τους φανατικούς αναγνώστες του Hunter S. Thompson , πατέρα της gonzo journalists και συγραγεα του ψυχεδελικού Fear And Loathing In Las Vegas ( Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγγας) που μετέτρεψε σε ταινία το 1998 ο Terry Gilliam με πρωταγωνιστή και τότε τον Johnny Depp . Το Rum Diary είναι ουσιαστικά το αυτοβιογραφικό έργο του Thompson 


ΑΛΠΕΙΣ


      A Λ Π Ε Ι Σ      

Ελλάδα 2011
Eίδος : Κοινωνικό δράμα
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Πρωταγωνιστούν : Αγγελική Παπούλια , Άρης  Σερβετάλης , Τζόνι Βεκρής
Διάρκεια: 93'

Στο επίκεντρο της ιστορίας μας μια ιδιόρρυθμη ομάδα τεσσάρων ανθρώπων με την ονομασία ΑΛΠΕΙΣ που απαρτίζεται από μια νοσοκόμα , έναν τραυματιοφορέα, μια αθλήτρια και του προπονητή της . Σαν στόχο τους έχουν ν' αντικαθιστούν πεθαμένους ανθρώπους σε εντολή πελατών – συγγενών των εκλιπόντων. Αρχηγός αυτής της ομάδας ο τραυματιοφορέας η ο αυτοαποκαλούμενος και ως Mont Blanc. Οι κανόνες είναι απλοί και σαφείς και οφείλουν όλα τα μέλη της ομάδος να τους τηρούν χωρίς παρεκκλίσεις και με στρατιωτική υπακοή . Υπακοή στις εντολές των πελατών τους. Η Νοσοκόμα όμως κάποια στιγμή δεν ακολουθεί τους κανόνες και η κατάσταση εκτροχιάζεται σα τρένο στην κατηφόρα με σπασμένα τα φρένα .

Η τελευταία δημιουργία του πολυσυζητημένου Έλληνα δημιουργού που κατάφερε με τον Κυνόδοντα του μετά από πολλά χρονιά να οδηγήσει την ελληνική κινηματογραφία στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού και στην απονομή των βραβείων OSCAR αλλά και φυσικά σε σαρία κινηματογραφικών φεστιβάλ στον κόσμο .
Οι Άλπεις ακολουθούν πιστά τη νέα σχολή σινεμά που ο ίδιος ο Λανθιμος δημιούργησε πριν από 2 χρόνια . Δεν είναι μια ταινία που θα λατρέψουν όλοι . Αντίθετος είναι απ αυτές που α διχάσουν το θεατή και θα βρουν σ αυτόν τον μεγαλύτερο φανατικό θαυμαστή καθώς και τον ορκισμένο εχθρό.   


JOHN CARTER


      JOHN   CARTER      
 ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ 
ΗΠΑ 2012
Είδος: Επ. Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Andrew Stanton
Πρωταγωνιστούν : Taylor Kitsch, Lynn Collins, Samantha Morton
Διάρκεια: 127’
DVD & Bluray

Μια παραγωγή της Disney που εξελίσσεται στο παρελθόν αλλά και στον πλανήτη Άρη όπου ένας λιποτάκτης λοχαγός του αμερικανικού στρατού και νυν χρυσοθήρα θα βρεθεί κατά περίεργο τρόπο σε ένα αφιλόξενο πλανήτη την ώρα που ξεσπά πόλεμος ανάμεσα στους πράσινους και κόκκινους κατοίκους .
Η ταινία θεωρητικά ήταν ο φετινός Άσσος στο μανίκι της Disney , για την οποία μάλιστα δαπάνησε υπέρογκα ποσά ώστε να ζωντανέψει το μυθιστόρημα του Edgar Rice Burroughs στη μεγάλη οθόνη . Το κόστος ανέβασε ακόμα περισσότερο η προωθητική καμπάνια της ταινία που απ ότι λέγετε ξεπέρασε κάθε προηγούμενο . Τελικά η ταινία δεν κατάφερε να αποσβέσει τα χρήματα της και αυτό οχι γιατί δεν ήταν καλή , κάθε άλλο , άλλα γιατί ουσιαστικά πλασαρίστηκε σας μια ακόμα ταινία της Disney που αυτομάτως την κατατάσσει στις ¨παιδικές¨ταινίες κάτι που φυσικά δεν ισχύει στην περίπτωση της . Θα έλεγα πως θυμίζει κάτι από star wars με ολίγον από avatar , μια πρέζα Indiana Jones αλλά και με μπόλικη δόση κλασικού western. Καλή σας όρεξη 



MIRROR MIRROR




     MIRROR   MIRROR      
 ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ 
ΗΠΑ 2012
Είδος: Οικογενειακή , Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Tarsem Singh
Πρωταγωνιστούν : Julia Roberts, Lily Collins, Armie Hammer, Sean Bean
Διάρκεια: 106’
DVD & Bluray

Κάπου στη χώρα των παραμυθιών ζει μια όμορφη πριγκίπισσα με το όνομα Χιονάτη. Η ομορφιά της όμως αυτή θα σταθεί μοιραία καθώς η μάγισσα μητριά της μη μπορώντας να την ανταγωνιστεί , δίνει εντολή σ έναν από τους υπηρέτες της να την πάει στο σκοτεινό δάσος και να την σκοτώσει . Αυτός όμως θα τη λυπηθεί και θα την αφήσει ελεύθερη στο δάσος να επιβιώσει . Τα υπόλοιπα είναι γνωστά σε όλους μας , νάνοι , πρίγκιπας , κόκκινο μήλο, μαγικός καθρέφτης , κλπ . Η μήπως όχι? Ναι πρόκειται για το γνωστό κλασικό ευρωπαϊκό παραμύθι των αδερφών Γκριμ που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη ελαφρός ¨πειραγμένο ¨έως και έντονα θα έλεγα εγώ. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ταινίας καταλαβαίνεις πως πρόκειται για ένα στιλιζαρισμένο εικαστικά παραμύθι με τη σφραγίδα της Eiko Ishioka , της διάσημης και πρόσφατα εκλιπούσας σχεδιάστριας κοστουμιών και βραβευμένης με το αντίστοιχο OSCAR . Την κακία μάγισσα του παραμυθιού ενσαρκώνει η Julia Roberts , ενώ οι κλασικοί συμπαθέστατοι διαμαντορυχοί νάνοι μεταλλάσσονται σε κακομούτσουνους και κοντοπίθαρους ληστές .



Haywire



       Haywire       
    Η ΤΙΜΩΡΟΣ    
ΗΠΑ: 2011
Είδος : Αστυνομική περιπέτεια
Σκηνοθεσία : Steve Soderbergh
Πρωταγωνιστούν : Gina Carano, Channing Tatum, Ewan McGregor, Michael Douglas, Antonio Banderas
Διάρκεια : 93’
DVD & Bluray

Το όνομα αυτής Mallory Kane και το επάγγελμα της δημόσιος υπάλληλος . Και μην πάει το μυαλό σας στους γνωστούς δημοσίους υπαλλήλους των γραφείων του ελληνικού δημοσίου . Για την ακρίβεια πρόκειται για μια άρτια εκπαιδευμένη και άκρως επικίνδυνη δολοφόνο στην υπηρεσία της κυβέρνησης . Η τελευταία της αποστολή είναι ν απελευθερώσει ένα Κινέζο δημοσιογράφο . Τα πράγματα όμως δεν παν όπως θα τα περίμενε αφού ανακαλύπτει πως η ίδια βρίσκεται στο στόχαστρο συναδέρφων της και μάλιστα στρατολογημένους απ την υπηρεσία της . Τώρα θα πρέπει ξετυλίξει το κουβάρι της συνωμοσίας και να φτάσει στην άκρη του νήματος πριν γίνει η ίδια της το επόμενο συμβόλαιο θανάτου

Τον χαμαιλέοντα όπως εξελίσσεται με τα χρόνια Steve Soderbergh τον γνωρίσαμε και αγαπήσαμε σε νεαρή ηλικία όταν είχε καταπλήξει κοινό και κριτικούς με την ασύλληπτη δημιουργία του¨ΣΕΞ, ΨΕΜΑΤΑ & ΒΙΝΤΕΟΤΑΙΝΙΕΣ . Φέτος μας διασκέδασε, ιδιαίτερα το ασθενές φύλο με το ¨αποκαλυπτικό¨ Magic Mike . Εδώ μας ξαφνιάζει ευχάριστα με μια δυναμική κατασκοπική περιπέτεια δράσης όπου τον πρώτο λόγο έχει το ¨Ξυλίκι¨ . Ένα Ξυλίκι όμως τόσο ρεαλιστικό που θα σε κάνει να σκύψεις αρκετές φορές για να μη φας καμία ξώφαλτσα . Η επιλογή της Gina Carano για τον πρωταγωνιστικό ρόλο δεν ήταν τυχαία αφού εκτός από συμπαθητική και κουκλάρα ηθοποιός , διαθέτει και master στις πολεμικές τέχνες .



Marvel's The Avengers



 Marvel's The Avengers 
ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ
ΗΠΑ 2012
Είδος : περιπέτεια φαντασίας
Σκηνοθεσία: Joss Whedon
Πρωταγωνιστούν : Robert Downey Jr., Chris Evans , Mark Ruffalo , Chris Hemsworth , Scarlett Johansson
Διάρκεια : 143’
DVD & Bluray

Σκούρα τα πράματα για τους απανταχού κακούς του πλανήτη ( και όχι μόνο) όταν όλα η σχεδόν όλα τα ηχηρά ονόματα των υπερηρώων της marvel ενώνουν τις δυνάμεις τους κάτω από τη στέγη της Disney . Ακόμα και θεοί, η ημίθεοι υποκλίνονται στην ανυπέρβλητη και κατά περίπτωση αχαλίνωτη ( βλέπε HULK) δύναμη τους . Οι Iron Man ( Robert Downey Jr) , Captain America (Chris Evans), Hulk (Mark Ruffalo), Thor (Chris Hemsworth) αλλά και οι δευτεροκλασάτοι στη χώρα μας Black Widow (Scarlett Johansson) & Hawkeye (Jeremy Renner) συντονίζονται υπό τις οδηγίες του Nick Fury (Samuel L. Jackson) για να σώσουν τον πλανήτη όταν αυτός απειληθεί από τα κτητικά σχέδια του ημίθεου Loki (Tom Hiddleston) και ετεροθαλή αδερφό του Thor . Με αυτό το τελευταίο καταλαβαίνει κανείς πως το στόρυ αποτελεί κατά μια έννοια συνέχεια της ταινίας με ήρωα το θεό Thor . Πράγμα άμεσα αντιληπτό απ το θεατή στα πρώτα λεπτά αφού ουσιαστικά η ταινία ξεκινά ακριβώς απ το σημείο που τελειώνει ο Thor .

Οι Εκδικητές κατάφεραν τελικά εκτός του να σώσουν τον κόσμο και να σκαρφαλώσουν στην 3η θέση του αμερικάνικου all time box office με μόλις 20εκ δολ. πίσω απ τον δεύτερο πλέον Τιτανικό του Cameron και με συνολικές εισπράξεις 617,595,391 $ . Και όχι αδίκως αφού πρόκειται για τον απόλυτο ορισμό του κινηματογραφικού blockbuster με ότι αυτό συνεπάγεται . Και έπεται συνεχεία για το 2015