Κυριακή 20 Απριλίου 2008

My Blueberry Nights



Οι Νύχτες Μου Μακριά Σου

η νέα δημιουργία του
Wong Kar Wai



Ο μάγος της εικόνας επιστρέφει αυτή τη φορά με ποιο οικείο στους περισσότερους cast με σκοπό να πουλήσει παγκοσμίως .
Τη πρωτοείδαμε στη ν χώρα μας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και μας μάγεψε
Η ταινία υπηρετεί πιστά το στιλ του δημιουργού της με νωχελικούς ρυθμούς , με παιχνίδια της κάμερας , με υπέροχη μουσική . Το cast προσεγμένο και φρέσκο με τον Jude Law σ ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο πάνω του, την Norah Jones να μαγνητίζει τα βλέμμα του θεατή με την φρεσκάδα κα την αθωότητα της , την Rachel Weisz όμορφή και νευρωτική και τέλος την Natalie Portman που για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνει τα μεγάλο ταλέντο της .
Ναι δεν είναι Ερωτική Επιθυμία , ούτε 2046 . Έχει όμως την δική της αξία και κερδίζει μια θέση στην καρδιά μας . Μακάρι να βλέπαμε πολλές τέτοιες ταινίες κάθε χρόνο .

Η Ελίζαμπεθ είναι μια νεαρή, όμορφη, μελαχρινή κοπέλα. Ο άνευ λόγου και αιτίας (για εκείνη) χωρισμός της με τον επί πολλά χρόνια φίλο της, την πληγώνει βαθιά. Θα βρει καταφύγιο σε ένα μικρό, ζεστό μαγαζί, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Τζέρεμι. Εκεί, πνίγει την θλίψη της σε πίτες από μύρτιλο. Και ο Τζέρεμι είναι πληγωμένος από τον δικό του χωρισμό με την κοπέλα του, προσπαθεί, όμως, να το κρύψει και να συνεχίσει τη ζωή του. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια όμορφη σχέση με εκ βαθέων εξομολογήσεις εκατέρωθεν. Πριν, όμως, το όλον σταθεροποιηθεί, η Ελίζαμπεθ αποφασίζει να ταξιδέψει ανά την Αμερική, προκειμένου να κλείσει η πληγή της και να βρει τον εαυτό της. Στους σταθμούς της θα συναντήσει παράξενους ανθρώπους: έναν αστυνομικό που πίνει για να ξεχάσει το δικό του χωρισμό από την επαναστάτρια σύζυγό του, μια τσαχπίνα χαρτοπαίχτρα και άλλους. Σύντομα, η Ελίζαμπεθ αρχίζει να ξεχνάει το παρελθόν που την πλήγωσε, καθώς ανακαλύπτει ένα νέο μονοπάτι για εκείνη, ένα μονοπάτι πραγματικής αγ
άπης…



ΜΑΓΕΜΕΝΗ
Χώρα : ΗΠΑ
έτος: 2007
διάρκεια :107
σκηνοθεσία : Kevin Lima
πρωταγωνιστούν: Julie Andrews, Amy Adams ,James Marsden, Susan Sarandon

Για την Ζιζέλ, η ζωή είναι ένα παραμύθι... Έχει ό,τι χρειάζεται για να είναι μια τέλεια πριγκίπισσα στον… «ζωγραφιστό» κόσμο της Ανδαλασίας. H Ζιζέλ εύχεται να συναντήσει τον όμορφο πρίγκιπα των ονείρων της, ευχή που πραγματοποιείται όταν ο πρίγκιπας Έντουαρντ την ακούει όταν τραγουδάει, την πλησιάζει και θαμπώνεται από την ομορφιά της. Την επόμενη μέρα, στο δρόμο για το γάμο της με τον Έντουαρντ, η Ζιζέλ πέφτει θύμα της κακιάς βασίλισσας Ναρίσα (μητριάς του Έντουαρντ), που της κάνει μάγια. Η Ζιζέλ εξορίζεται σε ένα μέρος, πολύ μακριά από το παραμυθένιο της βασίλειο... Μετατρέπεται σε μια αληθινή γυναίκα με σάρκα και οστά και μεταφέρεται σε ένα μέρος που δεν έχει καμία σχέση με παραμύθι: Το σύγχρονο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη. Σε αυτήν την ξένη πόλη, η παραλίγο πριγκίπισσα προσπαθεί να συνέλθει κι ένας φιλικότατος δικηγόρος διαζυγίων, ο Ρόμπερτ με τη μικρή του κόρη Μόργκαν, της προσφέρουν βοήθεια. Όταν ο Έντουαρντ, μαζί με τον υπηρέτη του Ναθάνιελ και τον σκίουρο Πιπ, αγαπημένο φίλο της Ζιζέλ, φτάνουν στην Νέα Υόρκη, η Ζιζέλ αισθάνεται τους δύο κόσμους να συγκρούονται. Και αναρωτιέται ποιος είναι ο πραγματικός της πρίγκιπας: ο Έντουαρντ ή ο Ρόμπερτ; Εσείς ποιον θα διαλέγατε;

Shoot 'Em Up



Χώρα: ΗΠΑ

Έτος : 2007

Διάρκεια : 87

Είδος :
Δρασολογία
Σκηνοθεσία : Michael Davis

Πρωταγωνιστούν
: Clive Owen ,Paul Giamatti , Monica Bellucci

Μια ταινία δράσης , δράσης , δράσης , δράσης , δράσης , δράσης , δράσης , δράσης , δράσης , δράσης , δράσης με μπόλικο , πιστολίδι , πιστολίδι, πιστολίδι, πιστολίδι, πιστολίδι, πιστολίδι.

Ένα φιλμ που θα σε κάνει ν αναφωνήσεις όλες αυτές τις; Εκφράσεις που κατά καιρούς λέγονται για τις υπερβολικές σκηνές δράσης όπως σιγά ρε μεγάλε ποιος είναι ο James Bond , ο μαμάω , ο Ράμποις ?

Μπορεί ο ήρωας μας να βάλετε από 5000 οπλισμένους αλλά τη βγάζει καθαρή χωρίς την παραμικρή γρατσουνιά , Ανταφτού με 2 πιστόλια θα ξεκάνει ολάκερη διμοιρία. Ε και , μήπως αυτά δεν συμβαίνουν στην αληθινή ζωή ? Μήπως δεν μας θυμίζουν την τελευταία φορά που βγήκαμε με την παρέα μας για διασκέδαση ?

Μη μασάτε , η ταινία έχει μεγάλη δόση υπερβολής αλλά αυτό είναι και το στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίσει . Χωρίς αυτό δεν θα ήταν τίποτα . Πολύ καλός ο Clive Owen , μορφή ο Paul Giamatti, μ…….α η Monica Bellucci


Ο κύριος Σμιθ είναι ένας μοναχικός τύπος με ύποπτο παρελθόν και μια εμμονή με τα… καρότα, μεγαλύτερη και από του Μπαγκς Μπάνι!
Ένα βράδυ, καθώς περιμένει το λεωφορείο στη στάση, βλέπει να τον προσπερνά μια έγκυος γυναίκα την οποία κυνηγούν κάποιοι αλητήριοι με προφανή σκοπό να τη σκοτώσουν! Ο Σμιθ θεωρεί καθήκον του να τη βοηθήσει, αντιμετωπίζει τους πολυάριθμους «κακούς», την βοηθάει να γεννήσει, δεν μπορεί, όμως και να τη σώσει.
Μένοντας με το μωρό να το φροντίσει, ζητάει τη βοήθεια της Ντέιρι Κουίν, μιας πόρνης σε εποχή… γαλουχίας! Οι τρεις τους προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανοί, καθώς ξοπίσω τους βρίσκεται ο κύριος Χερτζ, ένας τρελαμένος… οικογενειάρχης που θέλει να τους ξαποστείλει.
Τα κίνητρά του είναι σκοτεινά, έχουν να κάνουν, όμως, με τη χρήση όπλων στις σύγχρονες ΗΠΑ. Τα χρήματα που διακυβεύονται είναι πολλά, όπως και οι πληρωμένοι δολοφόνοι που βρίσκονται ξοπίσω από το τρίο. Θα καταφέρουν οι ήρωές μας να επιβιώσουν;

Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Storm Warning


Θύελλα

Εναλλακτικός τίτλος : Σε πήρε και σε σήκωσε
Χώρα: αδιάφορο
Έτος: αδιάφορο
Είδος
: αδιάφορο
Σκηνοθεσία: εδώ γελάμε δυνατά
Πρωταγωνιστούν : Εδώ πεθαίνουμε από τα γέλια
Κρατάει όσο ένας καφές

Ήταν ένας κι άλλη μια πάνω σε σκάφος αναψυχής από αυτά που κάνουν επίδειξη οι νεόπλουτοι. Ξάφνου και χωρίς λόγο κι αιτία θα βρεθούν μέσα σε μια καταιγίδα που θα τους ξεβράσει σε ερημωμένο νησί . Εκεί ανακαλύπτουν μια τεραστία χασισοφυτεία και πλακώνονται στη ν κατανάλωση . Μετά από μερικές ώρες ανακαλύπτουν επίσης πως ο επίγειος αυτός παράδεισος του μπάφου ανήκει σε νονούς του οργανωμένου και ανοργάνωτου εγκλήματος και τώρα παρόλη την μαστούρα τους πρέπει να βρούνε τρόπο να γλιτώσουν απ τους κακούς εμπόρους ναρκωτικών .Άσε ΄που κι εδώ έχει βάλει το χεράκι της η ΣΠΕΝΤΖΟΣ με ότι συνεπάγεται επί αυτού.

Ενθουσιαστήκατε ,με την υπόθεση ? Αν ναι τρέξτε να την δείτε . Μην ακούσω όμως από κανέναν ότι εγώ δεν σας προειδοποίησα


Saw 4


Σε βλέπω 4
Εναλλακτικός τίτλος : Μα ποιος είσαι τέλος πάντων ο ΜΑΚΗΣ?
Μαχαλάς : ΑΜΕΡΙΚΉ
Πότε?: Τότε
Είδος : Να μην το χαρακτηρίσω καλύτερα
Μάστορας : ΜΠΟΜΠ
Παίχτες : Κωστας μαντιλορ και θα ήθελε και ο Κώστας ο
show sexy
Κρατάει : 108’

Αυτή η μακακία των αμερικανικών studio ν' αναπαράγουν ταινίες απ το τίποτα έχει αρχίσει και μ εκνευρίζει αφάνταστα τελευταία . Πρίν από μερικά χρόνια είχαμε δει ένα ότι νάνε σενάριο που έμπαζε από παντού να κάνει τρελές κονόμες στο box office και να ενθουσιάζει τον άψαχτο θεατή που αρέσκεται σε δήθεν έξυπνα σενάρια . Ναι τα τρικ του φινάλε με τον υποτιθέμενο νεκρό καταμεσής του σκηνικού να είναι τελικά ο θύτης μας ξεγέλασε δίνοντας μας το γλυκό στο τέλος ενώ συγχρόνως και με την γλυκιά γεύση στα χείλη αγνοήσαμε τις ένα σορό αρλούμπες που δεν έστεκαν καθ όλη την διάρκεια της ταινίας . Μετά από 2 – 3 συνέχειες της ταινίας ο μάστορας αποφάσισε να μπαλώσει το σουρωτήρι σενάριο του πρώτου μέρους για να έχει το άλλοθι να συνεχίσει το μακάβριο έργο του . Και να που φτάσαμε αισίως στο 4 μέρος και δεν είμαστε καν σίγουροι αν είναι και το τελευταίο . Εδώ ο μάγκας στήνει τις αριστοτεχνικές παγίδες του ακόμα και νεκρός αφού στο προηγούμενο μέρος έχει πεθάνει . Πώς γίνεται αυτό? . Μα αγάπες μου γλυκές αν είναι για δολάρια όλα γίνονται.



Susan’s plan


Η εκδίκηση της Σούζαν

Εναλλακτικός τίτλος: 40 ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΓΙΑ ΈΝΑ ΦΝΟ
ΜΑΧΑΛΑΣ: ΗΠΑ
ΠΟΤΕ? : 1998
ΚΡΑΤΑΕΙ: 90
ΕΊΔΟΣ: ΘΡΊΛΕΡ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ
ΜΑΣΤΟΡΑΣ: ΤΖΟΝ ΛΑΝΤΙΣ ( ΓΟΥΣΤΑΡΩ)
ΠΑΙΧΤΕΣ : ΝΑΣΤΑΖΙΑ ΚΙΝΣΚΙ, ΜΠΙΛΙ ΖΕΪΝ, ΜΑΪΚΛ ΜΠΙΝ, ΡΟΜΠ ΣΝΑΪΝΤΕΡ, ΛΑΡΑ ΦΛΙΝ ΜΠΟΪΛ

Τι να λέμε τώρα . Μια κωμωδία αλλιώτικη απ τις άλλες . Ένα θρίλερ που αρνείται πεισματικά να σε τρομάξει , μια ταινία σκέτη απόλαυση απ τον σκηνοθέτη Τζον Λάντις που διέπρεψε στην δεκαετία του 80 με τους θρυλικούς Blues brothers . Μην την χάσετε

Το να σκοτώσεις τον πρώην σου είναι μια υπόθεση ρουτίνας . ¨όχι όμως για όλους

Η Σούζαν θέλει απεγνωσμένα να βρεθεί στην κηδεία του πρώην της . Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σταθεί εμπόδιο σ αυτό είναι ότι ο πρώην είναι ζωντανός . Λεπτομέρεια θα μου πείτε . Κάπως έτσι το σκέφτηκε και η κοπέλα μας και έβαλε 2 επαγγελματίες να ξεκάνουν τον σαρδανάπαλο πρώην. Οι 2 τύποι όμως αποδεικνύονται όχι και τόσο καλοί επαγγελματίες και έτσι στο κόλπο θα μπουν κι ένα σορό άλλοι εθελοντές μαζί με αυτούς και η τωρινή γκομενίτσα του πρώην της Σουζάν, κάτι κομμώτριες , κάτι νοσοκόμες κλπ .

The deaths of Ian Stone


Αύριο θα ξαναπεθάνεις

( και μεθαύριο , και παραμεθάυριο ....)

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΜΟΥΤΑΣ
ΜΑΧΑΛΑΣ: ΗΠΑ, Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ
ΧΡΟΝΙΑ : 2007
ΚΡΑΤΆΕΙ : 90
ΕΊΔΟΣ : ΘΡΙΛΕΡ ΤΡΟΜΟΥ
ΜΑΣΤΟΡΑΣ: ΝΤΑΡΙΟ ΠΙΑΝΑ
ΠΑΙΧΤΕΣ : ΜΑΪΚ ΒΟΓΚΕΛ, ΤΖΕΪΜΙ
ΜΙΟΥΡΕΪ

Κάθε μέρα - ίδια μέρα. Μια ενδιαφέρουσα ιστορία που αν είχε λίγο πιο συγκρατημένη φαντασία ο δημιουργός της , αν έπεφτα μερικά φράγκα παραπάνω , αν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπαμε επαγγελματίες του είδους , αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν θα ήταν ταινιάρα .

Ούτε να πεθάνει δεν μπορεί κανείς την σήμερον ημέρα . Τι νύχτα όμως?

Νεαρός ερωτευμένος πέφτει θύμα δολοφονίας κατά λάθος . Την άλλη μέρα το θα βρεθεί στο γραφείο ολοζώντανος με μια sexy τσουλάρα στο πλάι και μπόλικα φράγκα . Η ζωή του έχει αλλάξει προς το καλύτερο , ζει ένα όνειρο , τη ζωή κάποιου άλλου μόνο που το όνειρο αυτό κάθε πρωί επαναλαμβάνετε και επαναλαμβάνετε και κάθε φορά και χειρότερα . Το βράδυ νεκρός το πρωί ζωντανός . Τελικά είναι ζωντανός στον παράδεισο η νεκρός στην κόλαση. Σε λίγο το μυστήριο λύνεται αλλά εγώ δεν σας λέω τίποτα . Να το ανακαλύψετε μόνοι σας και μη μασάτε α π τον πρόλογο παραπάνω , το ταινιάκι βλέπετε και είναι μια χαρά



AVP 2: Requiem


Άλιεν εναντίον κυνηγού 2

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ
ΜΑΧΑΛΑΣ: ΗΠΑ
ΠΟΤΕ? : 2007
ΚΡΑΤΑΕΙ : 86
ΕΊΔΟΣ: ΑΡΠΑΧΤΗ
ΜΑΣΤΟΡΑΣ: ΚΟΛΙΝ ΣΤΡΑΟΥΣ, ΓΚΡΕΓΚ ΣΤΡΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥΣ
ΠΑΙΧΤΕΣ: ΣΤΙΒΕΝ ΠΑΣΚΟΥΑΛΕ, ΡΕΪΚΟ ΕΪΛΣΓΟΥΟΡΘ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ

Τα γνωστά και αγαπητά μας τερατάκια επιστρατεύθηκαν για ακόμα μια φορά απ τους επιτήδειους του Hollywood για να τρυπώσουν στην τσέπη του θεατή – καταναλωτή . Ομολογουμένως τα κατάφεραν καλά αφού η παπαρια αυτή κατάφερε να κάνει απόσβεση και μάλιστα να αποφέρει και αρκετά υψηλά κέρδη . Περαστικά μας

Άλιεν και κυνηγοί εναντίων ανυποψίαστων θεατών 5 – 0

Μια μικρή πόλη κάπου στην Αμερική ( που αλλού) θα βρεθεί στο επίκεντρο του πολέμου μεταξύ alien & predator . Οι κάτοικοι της πόλης αυτής ( πια πόλη , κωλοχώρι του κερατά είναι) θα πρέπει τώρα να κάνουν ότι περνάει απ το χέρι τους και όχι μόνο για να επιβιώσουν απ την καταστροφική μανία τω απρόσμενων επισκεπτών . Ρε δεν τους ξεπαστρεύετε όλους να ησυχάσουμε ?